NAPREDNJACI ODLUČILI: Požarevljani će narednih 15 godina da se voze u ukradenim italijanskim autobusima?

Do sada je bilo dosta nagađanja, a veoma malo proverenih informacija. Zbog toga smo malo istraživali ko će narednih 15 godina prevoziti Požarevljane.

Screenshot

Kompanija „Arriva Litas“ je u ponedeljak protestnom vožnjom u centru Požarevca izrazila nezadovoljstvo odlukom o dodeli ugovora za poveravanje gradskog i prigradskog prevoza na teritoriji Grada prevozniku „Duga“ iz Petlovače kod Šapca koje je konkurisalo sa firmom „Kontinental“ iz Kule, opština Malo Crniće.

Odluka o dodeli ugovora objavljena je na sajtu Grada 31. avgusta, a reč je o modelu po kojem će ova dva prevoznika obavljati prevoz putnika u narednih 15 godina. Arriva Litasovu ponudu komisija je odbila uz obrazloženje da kompanija nema poslovne i tehničke kapacitete iako je Arriva deo nemačke Bundes Ban grupacije.

Međutim, kako TPKNEWS nezvanično saznaje od pouzdanog izvora iz redova požarevačkih naprednjaka, Arriva Litasovu ponudu komisija je iz osvete odbila, jer je Arriva odbila da besplatno prevozi sendvičare ma mitinzima po Srbiji.

Sa druge strane daljim istraživanjem, u ovom slučaju van granica Srbije, redakcija TPKNEWS-a došla je do saznanja da su više od polovine autobusa koje poseduje autoprevoznik „Kontinental“ iz Kule, ustvari, ukradeni autobusi u razdoblju od februara do juna 2011. godine na teritoriji Italije.

Kako su preneli italijanski mediji 07. novembra 2013. godine, u zajedničkoj akciji, policija Toskane i Friuli-Julijske regije, uhapsila je dvojicu Srba starosti 40 i 44 godine, koji su bili osumnjičenu da su u periodu od februara do juna 2011. godine ukrali sedam autobusa na teritoriji regije Veneta.

Policija je ovim dobro uigranim lopovima ušla u trag zahvaljujući saradnji jednog srpskog policajca, koji je bio uhapšen u drugoj akciji policije par meseci ranije, a koji je ukradene autobuse prebacivao i preregistrovao u Srbiji.

Italijanski mediji su tada naveli da uhapšeni četrdesetogodišnjak u Srbiji ima autoprevozničku firmu, u kojoj je koristio ukradene autobuse, a kako saznajemo od italijanske policije, u pitanju je firma „Kontinental“ iz Kule, kojoj je grad Požarevac dodelio ugovor za poveravanje gradskog i prigradskog prevoza narednih 15 godina.

Nakon ovih saznanja redakcija portala TPKNEWS kontaktirala je italijanske vlasti, koje su nam ostavili mejl na koji ćemo u toku dana da pošaljemo zahtev kako bi nam dostavili sve detalje istrage.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker