NOVE MERE DRŽAVE: Više kamera i policajaca u školama

Ministar Nebojša Stefanović najavljuje nove mere države u borbi protiv droga, uključene i bezbednosne službe.

Foto: Tanjug

Bezbednost u školama podignuta je na viši nivo, a u to su uključene i druge bezbednosne službe. Borba protiv droge i dilera u Srbiji se nastavlja i nijedan kriminalac ne može biti miran – rekao je u subotu ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, najavljujući ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama, kao i nove mere države.

On je podsetio da MUP već godinu dana radi na prevenciji u školama među mladima.

– Od septembra prošle godine imali smo set predavanja u četvrtom i šestom razredu o borbi protiv nasilja, droge, o alkoholizmu, poznavanju rada vezanog za vanredne situacije, bezbednosti u saobraćaju, sajber bezbednosti – rekao je ministar.

Ove godine, prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova sa Ministarstvom prosvete dogovorilo se da takva predavanja počnu već od prvog razreda. To znači da će od septembra predavanja, prilagođena uzrastu dece, imati – prvaci, kao i deca koja idu u četvrti i šesti razred.

– Sa decom će razgovarati policijski službenici o opasnostima i rizicima korišćenja droge, o tome šta im se može dogoditi i kakve su posledice korišćenja – najavio je Stefanović. – Hoćemo da to čuju direktno od ljudi koji se bave suzbijanjem te vrste kriminala, zajedno sa školskim policajcima koji patroliraju u školskim dvorištima, ali je veoma važno da se uključe i druge institucije.

Sa lokalnim samoupravama, kako kaže, dogovoreno je postavljanje većeg broja kamera u školskim dvorištima, veći broj školskih policajaca, patrola…

OŠTRA BORBA

Pored svega toga, nastavlja se oštra i nemilosrdna borba protiv narko-dilera. Tu nema milosti, ta borba neće nikada da stane, te aktivnosti nikada neće prestati – istakao je Stefanović.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker