ŠTRAJK UPOZORENJA: U ponedeljak protestni skup prosvetnih radnika u Požarevcu!

Prema najavama Unije sindikata prosvetnih radnika novu školsku godinu, koja počinje 1. septembra, obeležiće štrajk nastavnog osoblja skraćenjem časova na 30 minuta, zbog novih propisa koji bi dodatno pogoršali već lošu matarijalnu situaciju školskih radnika.

U školama širom Srbije, sutra, 1. septembra, nastava će zbog nezadovoljstva prosvetnih radnika biti skraćena na 30 minuta, a u ponedeljak, 4. septembra, u 800 škola neće biti održan prvi čas u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni jer se tog dana u Beogradu održava javna rasprava o Nacrtu zakona o zaposlenima u javnim službama koji je za zaposlene u prosveti neprihvatljiv, najavili su predstavnici Sindikata obrazovanja Srbije (SOS) i Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS).

Kako smo saznali od kontakt osobe za medije Jelene Stević, u ponedeljak, 04. septemnbra 2017. godine, od 12.30 časova do 13.30 časova, u dvorištu OŠ “Dositej Obradović” u Požarevcu održaće se protestni skup prosvetnih radnika u organizaciji Sindikata obrazovanja Požarevac.

Povod za ovo okupljanje je nacrt Zakona o zaposlenima u javnim službama koji se kosi sa važećim zakonima koji regulišu status i radna prava prosvetnih radnika, i zato ovaj Zakon u ovom obliku “NE SME DA PROĐE”!

Planirano je da ovaj protest bude održan u centru grada, ali zbog zakasnele prijave skup će biti održan u dvorištu OŠ “Dositej Obradović” u vremenu od 12.30 časova do 13.30 časova, tako da se poslednji čas prepodnevne smene, kao i prvi čas, popodnevne smene u ponedeljak se neće održati.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker