BLOKADA KRUŽNOG TOKA: I Petrovac na Mlavi se pridružuje Požarevcu, Velikom Gradištu i Kostolcu

Ekološki protesti i blokade saobraćajnica biće organizovani u subotu u 14 časova u najmanje 50 gradova i naselja širom Srbije, među kojima je i Požarevac, Petrovac na Mlavi, Veliko Gradište i Kostolac.

Foto: Promo

U Požarevcu su planirana dva odvojena protesta. Od 13 sati planirano je protestno okupljanje i šetnja na kružnom toku, dok je od 14 sati najavljena blokada ulica na ulazu i izlazu iz grada.

– Želimo da sačuvamo našu prelepu zemlju Srbiju, našu vodu i vazduh od zagađenja i okupacije. Okupirani smo već od strane Ziđina RTB Bor, Hbisa Železara Smederevo, svaka naša reka je oteta usled privatnih derivacionih MHE, vazduh nam je otet usled nereagovanja nadležnih i stavljanja emisija gasova ispod norme – , navodi se u saopštenju jednog od organizatora protesta u Požarevcu.

– Žele da nam otmu i deo Homolja privatnom eksploatacijom zlata i žele zapadni deo Srbije da urnišu Rio Tintom. Veliki je procenat seče šuma po Srbiji, veoma niska pošumljenost koja proizvodi kiseonik, a veliki udeo konstantnih požara na deponiji koji ne prestaju i emituju kancerogene i štetne materije. Uz to, žele i da nam sagrade privatnu igračku od spalionice da spaljuju opasan otpad i to još da nam rade stranci za profit. Ne slažemo se ni sa čim i kažemo stop, jer mi imamo svest o važnosti atmosfere – , dodaje se u saopštenju građana i zaključuje se da se apsolutno protive izglasanim zakonima i traže njihovo povlačenje.

Osim Požarevca, što se tiče Braničevskog okruga, protesti su najavljeni i u Petrovcu na Mlavi, Velikom Gradištu i Kostolcu.

U Petrovcu na Mlavi od 14 sati najavljena je blokada kružnog toka. Kako je naveo predsednik OO Narodne stranke, Dragan Stajić Gaci, Narodna stranka nije organizator blokada u Petrovcu na Mlavi ali zato pružaju svu moralnu podršku organizatorima i pozivaju građane Petrovca na Mlavi da u što većem broju uzmu učešće na protestu.

U Velikom Gradištu i Kostolcu lokacije protesta i blokada će biti naknadno objavljene.

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Gde ste Golupčani? Oduvek ste bili i ostačete najobičnije kukavice i poltroni. Sramota. Bravo za narod koji je počeo da shvata šta se sa Srbijom radi. E ovo je. protest ali za našu decu a ne njihovu. Naša deca da žive u zdravoj sredini.

  2. U toku su pripreme za organizaciju protesta u Kučevu. Sledeće subote se i Kučevo pridružuje protestima, prvenstveno protiv kriminalne SNS vlasti u Kučevu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker