SPREMITE SE ZA SNEG: Ujutru mraz, tokom večeri čeka nas sneg

Prema novoj objavi RHMZ, istaknutoj na sajtu u 9:30, ovog ponedeljka će biti “oblačno, mestimično s kišom, koja se u prvom delu dana očekuje uglavnom u severnim, zapadnim i centralnim delovima Srbije, a zatim i u ostalim krajevima”.

Screenshot

– Na planinama sneg. U jutarnjim i večernjim satima kiša će se lokalno lediti na tlu. Kasnije posle podne u Vojvodini, a uveče i i tokom noći i u ostalim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje, odnosno manje povećanje visine snežnog pokrivača. Vetar slab i umeren južni, posle podne u postepenom skretanju na severni. Najviša temperatura od 4 do 10 stepena – navedeno je u objavi RHMZ.

Za Srem, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, Kosovo i Metohiju na snazi je narandžasti meteoalarm, ostali krajevi su u žutom.

U utorak, 16. januara, ujutro na severu Srbije biće pretežno vedro, a u ostatku zemlјe oblačno uz prestanak snega. Tokom dana bez padavina uz delimično razvedravanje u svim krajevima. Vetar slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, zapadni i severozapadni, posle podne i uveče u slablјenju i skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 2 stepena, a najviša od 4 do 8 stepena.

U sredu i četvrtak vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje. Maksimalna temperatura u većini mesta u sredu od 9 do 12 stepena, a u četvrtak od 13 do 20 stepena, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno (do 5 stepena). Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlјu i u planinskim predelima.

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend (20. i 21. januara) hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slablјenju, a u nedelјu u ponovnom skretanju na južni.

Početkom naredne sedmice očekuje se umereno naoblačenje i porast temperature uz košavu, saopštio je RHMZ.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker