S TAMAROM U AKCIJI U GOLUPCU: Renovirana kuća porodice Marković-Krec iz Dvorišta (VIDEO)

Merima Krec (43) i Igor Marković (39) su četiri godine u vezi. Upoznali su se kada je Merima došla u goste kod kumova koji žive u selu Dvorište, u blizini Golupca.

Foto: S Tamarom u akciji

Iako im je poreklo potpuno različito, Igor je Vlah, a Merima Banaćanka, ljubav se dogodila na prvi pogled. Oboje su imali veoma teške porodične tragedije. Merima je izgubila brata o kome je vodila računa poslednjih nekoliko godina, i brinula se o njegovoj deci nakon bratovljeve smrti. Igor je izgubio oca sa kojim je bio veoma blizak.

Na početku svoje veze, prvo su živeli kod Merime u Banatu jer se Merimi i majka razbolela. U to vreme su i oni dobili ćerku. Dete, Magdalena (2) je rođena bez plućne maramice i sa kompleksnom srčanom manom. Sa devet dana je već bila operisana kada joj je spašen život. Kada se Merimina majka oporavila, porodica je preselila u Igorovu porodičnu kuću, u kojoj živi Igorova majka Darinka. Kuća je stara, sagrađena u prvoj polovini 20-tog veka.

Nije imala kanalizaciju, fasadu, oluke, podove. Bilo je potrebno potpuno renoviranje stambenog prostora. Vlaga, nemanje kupatila i loši podovi, posebno su uticali na odgajanje Magdalene koja ima veoma osetljivo zdravlje, i koja čeka veoma ozbiljnu operaciju u Londonu. Bez obzira na probleme sa kojima se suočavaju, Merima i Igor imaju predivan odnos, pun ljubavi. Jedno drugom predstavljaju najveći oslonac u životu.

Tamara je sa svojom ekipom došavši u Dvorište rešila većinu problema drage Merime i Igora. Za pet dana, uz veliku pomoć Javno-komunalnog preduzeća iz Golupca, uvedena je kanalizacija, i odrađeni su svi potrebni građevinski radovi: fasada, oluci, podovi, zidovi. Rešena je vlaga, postavljena septička jama, sređena bravarija u dvorištu i ulazu u kuću.

Sa porodicom je Tamara obišla i obližnji manastir Tuman, u kome Igor povremeno dobrovoljno radi, a posetili su i predivne prirodne lepote Golupca i njegove okoline: Golubačku tvrđavu, Nacionalni park Đerdap, Lepenski Vir. Tamara se osvrnula i na specifične sportske klubove koji se razvijaju zahvaljujući samom položaju grada Golupca: jedriličarski klub i ženski klub odbojke na pesku.

Ganuti Tamarinim akcijama, Javno preduzeće Srbija šume, se priključilo dobrim delima, i zaposlilo Igora u stalan radni odnos, i time je oba porodica rešila još jednu muku.

U zavisnosti od lekarskog pregleda koji malu Magdalenu čeka u junu mesecu, ukoliko bude bilo potrebno prikupljanje novčane pomoći za operaciju u Londonu, Tamara će pokrenuti i tu humanitarnu akciju.

(S Tamarom u akciji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker