LEZBEJKA IH ZAVELA ŠARMOM I PREVARILA: Poljoprivrednici nezadovoljni rezultatom pregovora u vladi Srbije

Nezadovoljni rezultatom pregovora u vladi Srbije, poljoprivrednici kažu: „Podvalili su nam, napravili novi dokument, i smanjili su litražu goriva sa 80 na 50 litara i dva kvartala su smanjili stočarima premiju za mleko sa 15 na 10 dinara, a pristali su na 73 dinara po kilogramu suncokreta. Jedno su nam dali, ali su nam drugo oduzeli“.

Kome odgovaraju rezultati dogovora – Sastanak u Vladi ovog ponedeljka/Foto: FoNet

Iako su poljoprivednici postigli da za kilogram suncokreta dobiju 73 dinara koliko su tražili na sastancima sa premijerkom Anom Brnabić, a ne 70,5 dinara koliko im je nudila država, oni nisu zadovoljni rezultatom pregovora.

“Prevarili su nas, bukvalno su nas prevarili. Jedno su nam dali, ali su nam drugo oduzeli, što je prethodno dogovoreno“, ogorčen je Milan Milošević poljoprivrednik iz Rače.

“Faktički su oni nas prevarili. Evo zbog ovoga – zato što su smanjili dva kvartala za premiju za mleko, trebalo je da bude 15 dinara, oni su smanjili na 10, i smanjili su litražu na regresirano gorivo za poljoprivredu sa 80 na 50 litara. Jedno su nam dali, ali su nam drugo oduzeli“, rekao je.

Priča da ih je nakon devetočasovnog sastanka u ponedeljak zvao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i uveravao da su “pristali na tu cenu, da je to sve u redu“, međutim oni su insistirali na “pismenom uverenju da je premijerka potpisala tu odluku.“ Vlada je, prema njegovoj oceni, vešto iskoristila to što “poljoprivrednici više nisu mogli da čekaju, jer već kasne sa žetvom suncokreta i moraju da se vrate na njive.“

“Ako budemo mogli, uradićemo jesenju setvu pšenice, a onda je duga zima pred nama, mi onda nismo stisnuti obavezama i sasvim sigurno ćemo naći načina da dođemo ispred Vlade, naravno našom mehanizacijom i tada ćemo bukvalno nadoknaditi svim građanima svu ovu štetu koju su naneli, jer mi smo stvarno prevareni“, poručuje Milošević.

(Tpknews.com/S.A./N1)

PROČITAJ I

5 Komentari

  1. Sami sebe su urnisali glasajući za lopuže i lažove. Po sistemu ko s djavolom tikve sadi o glavu mu se razbiju. Naravoučenije pamet u glavu i ledja uza zid odnosno ne veruj lažovi i lopovu jer će te izraditi.

  2. Vodim poreklo sa sela,iako sam rodjena i zivim u Pozarevcu.Prosto mi je neshvatljivo da medju poljoprivrednicima,nema inteligentnih ljudi.Za neke sto sam cula da su isli su sve glupani i tupani.Nije ni cudo sto su vas ovi hostapleri prevarili.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker