INTERESANTNO: Turisti će se na Srebrnom jezeru informisati putem turističke table od 72.000 evra!

Turisti će ubuduće na Srebrnom jezeru moći da se informišu preko interaktivne table sa QR kodovima, koja je namenjena svim putnicima.

Foto: TOVG

Naime, na stazi duž Srebrnog jezera postavljena je interaktivna tabla sa QR kodovima na kojoj se nalaze informacije o najznačajnijim turističkim lokalitetima na teritoriji opštine Veliko Gradište.

Interaktivna tabla identičnih mogućnosti postavljena je i u centru grada Požarevca, a dobijene su u sklopu projekta “Unapređenje preduslova za korišćenje lokalnih socio-ekonomskih potencijala kroz GIS u Požarevcu i Velikom Gradištu”, finansiranog od strane EU PRO programa koji je sproveden u partnerstvu grada Požarevca i opštine Veliko Gradište.

Međutim ono što je zaista interesantno, je to da je postavljanje ove dve interaktivne table, ni više ni manje, koštalo 71.750 evra, iako same interaktivne table koje su postavljene sa ubačenim softerskim sistemom ne koštaju više od 10.000 evra.

Ali, šta je tu je, opšte je poznato da je zavladala opšta napredna pljačka i otimačina. Ne samo da se krade iz republičkog budžeta, već sa svih mogućih strana i resursa.

Nego, bolje bi bilo da mi ostavimo po strani pljačku i otimačinu i da se vratimo našoj postavljenoj turističkoj tabli.

Dakle, aktivacijom QR koda preko mobilnih telefona ili tableta, posetiocima Velikog Gradišta i lokalnom stanovništvu omogućeno je da na brz i moderan način, kakav se već primenjuje u svetskim metropolama, dobiju informacije o kulturno-istorijskim spomenicima, duhovnim i sportskim centrima i izletištima koja se nalaze u ovim turističkim mestima.

Na interaktivnoj tabli se može videti po 50 najzanimljivijih lokacija u opštini Veliko Gradište koje su, ujedno, predstavljene na srpskom i engleskom jeziku i locirane na mapi koja prikazuje udaljenost svakog lokaliteta od mesta na kome se korisnik trenutno nalazi.

Na taj način moguće je pogledati sve turističke atrakcije i dobiti informacije na jednom mestu, u svakom trenutku.

U okviru istog projekta ovih dana očekuje se i puštanje u rad mobilne aplikacije “visituspovg.rs” na kojoj će se, pored predloženih 100 lokacija, nalaziti i predlog zajedničke turističke rute koja bi uključila posetu “top lokacijama” u četiri dana.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker