Renovirano interno odeljenje Opšte bolnice u Požarevcu

U Opštoj bolnici u Požarevcu završeno je renoviranje internog odeljenja, čime je poboljšan komfor pacijenata i uslovi rada za zaposlene.

Foto: Direktor Opšte bolnice Danko Nikolić i lekari pored novog defibrilatora

Na ovom odeljenju renovirane su sobe za pacijente, kupatila i hodnici, a nabavljen je i novi defibrilator, vredan 727.000 dinara. Sredstva za obnovu internog odeljenja i kupovinu defibrilatora, obezbeđena su iz sopstvenih prihoda, radi unapređenja zdravstvenih usluga.

Direktor Opšte bolnice, Danko Nikolić, apelovao je na sve ljude dovre volje da svojim donacijama pomognu dalju obnovu i opremanje bolnice, jer ona pokriva ne samo Požarevac, već i još šest opština Braničevskog okruga.

Osim obnove internog, u krugu bolnice obavljeno je i ozelenjavanje površina na otvorenom, a u žardinjerama je posađeno cveće, pa će se na proleće videti pravi efekti ove akcije.

U Opštoj bolnici u tekućoj godini renovirano je i porodilište, u kojem se mesečno rodi od 100 do 150 beba. Sve prostorije porodilišta su okrečene, postavljeni su novi podovi, renovirana su kupatila postavljanjem novih pločica i sanitarija, a obnovljeni su ili zamenjeni i vrata i prozori.

Ove godine bolnica je i dodatno opremljena, zahvaljujući donaciji princeze Katarine, koja je donirala 16 električnih kreveta, kao i automobil marke “fiat 500 L”.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker