PLJUSKOVI, GRMLJAVINA I GRAD: RHMZ izdao upozorenje za narednih pet dana

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će pljuskovi i grmljavina, koji se očekuju danas i sutra, lokalno biti praćeni gradom, jakim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Foto: Shutterstock

U petak i subotu, 10. i 11. juna, padavine će se intenzivirati, pa se mestimično očekuje od 30 do 60 mm kiše za 24 sata, objavljeno je na sajtu RHMZ.

U Banatu, Sremu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji na snazi je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

U ostalim delovima zemlje uključen je žuti meteo-alarm, što znači da vreme može biti opasno.

SUTRA NESTABILNO-KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA I GRAD

U Srbiji sutra promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji sa većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom u zoni pljuskova, naročito na zapadu i jugozapadu.

Vetar slab do umeren, u Banatu, donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno i jak južni i jugoistočni, koji će posle podne na zapadu i severozapadu biti u skretanju na severni i severoistočni. Jutarnja temperatura od 12 do 18, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Braničevskom okrugu promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno sa kišom ili pljuskovima sa grmljavinom, izraženijim posle podne i uveče.

Vetar slab do umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 25 stepeni.

U Srbiji u narednih sedam dana, do 16. juna, promenljivo i nestabilno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će do subote južno od Save i Dunava biti izraženiji sa većom količinom padavina, lokalnom pojavom grada i jakog vetra u zoni pljuskova.

Od nedelje smanjenje žestine i intenziteta padavina u odnosu na prethodni period.

Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, u nedelju i ponedeljak kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde u istočnoj, centralnoj i južnoj Srbiji, a od srede i u ostalim krajevima.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker