ODMAH OBAVESTITE POLICIJU: Ukoliko primetite ove nepoznate ljude po selima u Braničevskom okrugu

Ukoliko primetite nepoznate ljude sa spiskovima bez automobila, koji se peške kreću kroz sela i od meštana traže da im dostave podatke familije i prijatelja iz dijaspore, odmah pozovite policiju i prijavite ih.

Ilustracija/Foto: Clip art

U toku pre podneva našoj redakciji javilo se više zabrinutih građana iz par opština sa teritorije Braničevskog okruga, koji su nam skrenuli pažnju da su primećeni nepoznati ljudi sa spiskovima bez automobila, koji se peške kreću kroz sela i od vrata do vrata od meštana traže da im dostave podatke familije i prijatelja iz dijaspore (ime, prezime i broj pasoša).

Takođe, kako je javljeno našoj redakciji, jutros u 9:00 časova, održan je sastanak-zbor radnika PD Georad Drmno. Sastanak u organizaciji tehničkog direktora Ace Miloševića je održan u radno vreme u MZ Drmno. Kako nam je preneto, tema sastanka je bila zahtev zaposlenima da dostave spiskove svoje familije i prijatelja iz dijaspore, njihova imena i prezimena i broj njihovih pasoša) u suprotnom, ko odbije da preda podatke, dobiće otkaz.

Kako nezvanično saznajemo, ovakve vrste sastanka-zbor radnika bili su održani u poslednje dve nedelje u svim Javnim preduzećima i ustanovama u Braničevskom okrugu, na kojima se takođe zahtevalo od zaposlenih da dostave podatke svoje familije i prijatelja iz dijaspore.

Ovakvo potcenjivanje bilo čije ličnosti i privatnosti moralo bi da podseti na to da u članu 146. našeg KZ kojim je utvrđeno krivično delo – neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka, piše:

„Ko podatke o ličnosti koji se prikupljaju, obrađuju i koriste na osnovu zakona neovlašćeno pribavi, saopšti drugom ili upotrebi u svrhu za koju nisu namenjeni, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se i ko protivno zakonu prikuplja podatke o ličnosti građana ili tako prikupljene podatke koristi.

Ako delo iz stava 1. ovog člana učini službeno lice u vršenju službe, kazniće se zatvorom do tri godine.“

Stoga, skreće se pažnja građanima Braničevskog okruga, da, ukoliko primete nepoznate ljude sa spiskovima, ili im isti ti zakucaju na vrata, ili na nekom sasatanku traže, ili su već zatražili podatke familije i prijatelja iz dijaspore, da odmah o tome da obaveste policiju, i ni u kom slučaju da im tražene podatke ne daju.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker