NOVI “STIL” LEČENJA KORONE U GRADIŠTU: “Pij antibiotike i vitamine i javi se kad ti se stanje pogorša”

Pij antibiotike i vitamine i javi se ako ti se stanje pogorša, to je odgovor koji dobijate u kovid ambulanti u Velikom Gradištu ako ste pozitivni na koronavirus i imate lakše simptome zaraze.

Foto: Screenshot Facebook/Miloš Ivanović

To je različit pristup u odnosu od onog tokom proleća kada su i lakši slučajevi upućivani u privremene bolnice. Kućno lečenje lakših bolesnika je jedino rešenje u situaciji kada rapidno skače broj zaraženih i kada u bolnicama jedva ima mesta za one sa težim simptomima.

Jedna građanka stara 27 godina, početkom prethodne nedelje je potpuno izgubila čulo ukusa i mirisa i osetila malaksalost, mada nije imala povišenu telesnu temperaturu. Posle pregleda u kovid ambulanti, upućena je na testiranje.

“Pošto su sumnjali na kovid, odmah su mi dali upustvo da pijem polivitaminsku terapiju, koja se sastoji od vitamina C, vitamna D i cinka i prepisali su mi antibiotike” objašnjava kako se završio pregled u kovid ambulanti.

Pošto je stigao pozitivan rezultat testa na koronavirus, javila se telefonom u kovid ambulantu.

“Rekli su mi da se odmaram i mirujem, da pijem terapiju i vitamine i da se javim ukoliko osetim bilo kakvo pogoršanje. Ako sve ostane na ovim simptomima, rečeno mi je da za 14 dana dođem na ponovono testiranje” objašnjava.

Ovo je samo jedan od brojnih slučajeva pacijenata sa lakšim simptomima, koji su pušteni na kućno lečenje bez ikakvog daljeg nadzora ili kontrole lekara.

UPUSTVO IZ KOVID AMBULANTE:

– Vitamin C 2000 mg dnevno, cink 1×1, vitamin D 10 kapi nedeljno ili jedna kapsula dnevno.
– Ako vam je prepisan antibiotik, uz njega pijete probiotik.
– Rezultate proveravate na sajtu e-zdravlje.
– Puno mirovanja i dovoljno sna.
– U slučaju pogoršanja javite se u najbližu kovid ambulantu.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker