DAN OPŠTINE KUČEVO: Boske konobar radikalski od Surdulice proglašen za počasnog građanina

Dragan Stevanović “Boske” dugogodišnji državni sekretar u Ministarstvu privrede, od prošle godine „rotiran“ u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na istoj funkciji, na svečanoj sednici Skupštine opštine Kučevo 8. Jula povodom Dana opštine Kučevo će biti proglašen za počasnog građanina ove opštine.

Dragan Stevanović “Boske”/Foto: Blic/Ilustracija

Kako se navodi u odluci Skupštine opštine Kučevo, Dragan Stevanović je ovo priznanje zaslužio za izuzetan doprinos u razvoju opštine Kučevo.

Proglašenje Stevnovića za počasnog građanina Kučeva ne bi bilo čudno, kad bi građani ove opštine znali kakvom je to on razvoju doprineo, kad se uzme u obzir da je u potrazi za boljim životom ovu opštinu između dva popisa napustilio preko 5.000 stanovnika? Bilo kakve proizvodne aktivnosti u ovoj varošici i oko nje su gotovo zamrle. Oni koji su ostali u ovom gradu, a imaju sreću da rade, u proseku primaju minimalac. Mnogobrojni su svoje parče hleba potražili u susednom Majdanpeku čije plate visoko podižu opštinski prosek, zauzvrat svi moraju da ćute pred konstantnim zagađenjem reke Pek, trovanja teškim metalima vode, zemlje, biljnog i životinjskog sveta.

U javnosti Stevanović je nekada važio za najekstremnijeg radikalskog jastreba, posebno nakon 2008. godine, kada su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić okrenuli leđa svom političkom ocu Vojislavu Šešelju i Srpskoj radikalnoj stranci i osnovali Srpsku naprednu stranku.

Stevanović u tom periodu nije štedeo reči kritike na račun prebega Nikolića i Vučića, lepio im epitete izdajnika i nevernika da bi 2012. i sam okrenuo leđa Šešelju i Srpskoj radikalnoj stranci i ekspresno postao član Srpske napredne stranke, zasevši u fotelji državnog sekretara, sa koje ne ustaje više od 11 godina. Kao što kažu njegovi zemljaci “Boske konobar radikalski od Surdulice, preko noći je transformisan u Bosketa konobara naprednjačkog od Surdulice.

Poznato je da srpski političari i kriminalci sklapaju brojna kumstva, koja se uglavnom prekidaju kada prestanu interesi.

Kučevljani jedino poznaju Stevanovića po kumstvu sa Aleksandrom Perišićem, prisustva na svečanostima povodom “Homoljskih motiva” i trećeg po redu svečanog otvaranja fabrike mineralne vode “Duboka”. Dobro obavešteni kažu da je Stevanović, Perišićev 102-i kum a “kum nije dugme” još ako je na funkciji, veličanje kumovih zasluga je neizostavno. Posebno se ceni ako je Stevanović poslao neki novac za infrastrukturu iz Ministarstva privrede opštini Kučevo i još ako je radove izvodilo preduzeće Bakalovića, po sistemu ja posao tebi a ti procenat kumu i meni?

Ne bi nas iznenadilo da kučevački politički kameleon Perišić već intezivno radi na pronalaženju 103 kuma iz redova opozicije, svestan da ovoj vlasti dolazi kraj? Kako Aleksandar Perišić ili poznatiji kao “Aca Karatista” menja kumove, Kučevom kruži anegdota da na isti način menja i goste na krsnoj slavi. Svake godine na njegovoj krsnoj slavi, dolaze drugi gosti. Nekako su mu najpoželjniji za goste oni koji su trenutno na javnoj funkciji i mogu da mu dodele neki novac ili oproste mnogobrojne dugove.

Nesumnjivo je, Dragan Stevanović “Boske” će od 8. Jula ove godine, biti počasni građanin Kučeva, odbornici su izglasali odluku, čeka se proglašenje i velika proslava u hotelu Rudnik o trošku svih građana.
Na istom skupu će zbog zasluga u razvoju zdravstva, specijalnu plaketu dobiti ministarka dr Danica Grujčić. Nismo upoznati, da li se nagrada dodeljuje ministarki Grujčić zbog zasluga pre početka bavljenja politikom ili za vreme od kada je ministarka? Ako su njene zasluge za razvoj zdravstva kao neurohirurga i profesora Medicinskog fakulteta onda je prihvatljivo ali ako se plaketa dodeljuje za period od kada je na funkciji ministrke zdravlja za razvoj zdravstvene zaštite u opštini Kučevo, možemo slobodno reći da su njene zasluge ravne nuli.

Lokalne kabadahije iz dana u dan postaju sve osionie jer je ovo zemlja na čijem je samom vrhu vrhovni kabadahija a svima njima je politički otac kabadahija, samozvani četnički vojvoda, jedini Srbin u celoj familiji. Na očigled svih nas, Srbijom već dugi niz godina vladaju razne “Boske” najgori, šljam, koji ne daje ovom narodu da ide napred u korak sa drugim narodima već ga drži u mestu da tavori i nazaduje.

Nacionalizam i borba za srpstvo traje već trideset godina, svakodnevno nam se serviraju ideje o velikoj Srbiji i odbrani davno izgubljenog Kosova i Metohije još za vreme sadašnjih vlastodržaca koji su u sulodom ratu predali i ono što se od njih nije tražilo. Još uvek smo u verbalnom ratu sa većinom suseda i ekonomski nama je sve gore. Oni se međusobno nagrađaju, dodeljuju sami sebi titule, funkcije, kradu naš novac, okumljuju, sprovode svakodnevno nasilje nad onima koji drugačije misle, zagađuju našu zemlju, vodu, vazduh i žive svoje živote a mi sve to mirno posmatramo, kao da se to nas ne tiče.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

14 Komentari

  1. Perišić ima više kumova nego što je imao Tito.Kad je u pitanju interes i neko od koga može da ima koristi odmah mu se Milogorac Perišić ponudi da mu bude KUM.😄😄😄😄

  2. E ovo je biser,za sve sam čuo ali da konobar bude počasni građani to još nisam.Bolje da proglase Gargamela za počasnog građanina opštine jer ipak je on bolji konobar od Perišićevog kuma Bosketa😂😂

  3. Ha,ha,ako nekog koga ne moze da ubedi da mu bude kum a potreban mu je da bi zavrsio neki posao Milogorac Aco Perišić ima rezervnu varijantu odnosno rešenje,pozove ga na krsnu slavu.😄😄

  4. Tačno tako, zbog raznoraznih Bosketa radikalskih ova opština i država Srbija poopadaju već tri decenije. Kad pogledamo vrh države i vrh opštine su sve same Boske nepismene i korumpirane.

  5. Großes Lob für den hervorragenden Text meines Lieblingsportals TPK NEWS. Kucevo muss über die Gründe für solche Auszeichnungen informiert werden. Wenn Milagarcs Pate seit 11 Jahren Staatssekretär ist und Kucevo liebt, warum hat er dann nicht einen Investor engagiert, um mindestens 100 Arbeitsplätze zu schaffen? Es scheint mir, dass in diesem Fall
    Milagarac überreichte die Auszeichnung seinem Paten. Sie alle sind der schlimmste Abschaum der serbischen Gesellschaft

    1. Hvala portalu tpk news na objektivnom informisanju u ovim teškim vremenim za građane Srbije. Nadam se da ćemo se svi zajedno izboriti za slobodu i normalnan živor. STOP DIKTATURI! STOP NASILJU!

  6. Pa ovakve lopove Srbija ne pamti,ali im se nazire kraj,dan kada Vučić bude svrgnut sa vlasti treba nazvati danom oslobođenja Srbije. Živela slobodna Srbija!

  7. Bakalovic takodje Boske je asfaltirao puteve. To je uigrana ekipa. Ko zna koliko je para pokradjeno na taj nacin a nadlezni organi cute.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker