PAO JOŠ JEDAN POŽAREVAČKI DILER: Branio se da je proizvodio marihuanu za ličnu upotrebu

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Miodraga Maksića (47) iz Dubravice, zbog sumnje da se bavio proizvodnjom opojnih droga – marihune. Za ovo delo zaprećena je kazna od 3 do 12 godina zatvora.

Foto: M.V.

Maksić je za ovo delo uhapšen 16. septembra, kada je policija u njegovom dvorištu otkrila spremljene tri najlon kese marihuane, težine 4,67 kg, spremne za prodaju.

Utvrđeno je da je on konoplju zasadio, zalivao, a onda, kad je sazrela, posekao, sušio i mrvio ispakovao u kese, što znači da se radi o proizvodnji za preprodaju, pa je ceo slučaj u nadležnosti Višeg tužilaštva.

Optuženi se branio da je marihuana za njegovu ličnu upotrebu, jer je dugogodišnji zavisnik. Da je tako, onda bi se radilo samo o uzgajanju, pa bi slučaj bio u nadležnosti Osnovnog tužilaštva, a zaprećena kazna iznosila bi do 5 godina zatvora.

Međutim, na licu mesta ustanovljeno je da je marihuana pripremljena za upotrebu u većoj količini, što znači da je spremljena za prodaju. Inače, optuženi je od ranije poznat policiji i već je bio osuđivan.

M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker