KORONA SE ŠIRI: Muškarac iz Zatonja i Sirakova prebačeni u kovid bolnicu u Požarevcu

Još dva muškarca, jedan iz Zatonja a drugi iz Sirakova, zaraženi su virusom COVID-19, i oni se nalaze u kovid bolnicu u Požarevcu.

Ukupan broj zaraženih virusom COVID-19 na dan 17. jul, na teritoriji opštine Veliko Gradište

I jedan i drugi su hospitalizovani u “crvenoj zoni” u kovid bolnicu u Požarevcu sa jasnom dijagnozom upale pluća.

Odmah nakon otkrivanja virusa COVID-19 kod pacijenata oni su bolničkim sanitetima Doma zdravlja u Velikom Gradištu odveženi u kovid bolnicu u Požarevcu, gde su im lekari odredili adekvatnu terapiju.

Pošto muškarac iz Sirakova ima, kako smo saznali od rodbine i prijatelja obolelog, srednje težu kliničku sliku njemu je određena terapija kiseonikom.

Takođe, danas je muškarac iz Češljeve Bare nakon potpunog oporavka, otpuštun iz kovid bolnice svojoj kući na dalje lečenje uz proceduru koja je za ovakvu priliku određena.

Od početka pandemije broj zaraženih od koronavirusa u opštini Veliko Gradište, po podacima ZZJZ Požarevac od virusa COVID-19, je 10, dok po podacima Ministarstva zdravlja objavljenim na sajtu covid19.rs u ovoj opštini ima 31 zaraženih, od kojih je 25 prijavljeno samo u junu.

Dodajmo da je skoro od početka epidemije virusa COVID-19 nepoznato koliko u opštini Veliko Gradište zaista ima zaraženih, jer nadležni zbog velikog broja turista koji dolaze na Srebrnom jezeru, kriju pravi broj obolelih, što dokazuju i podaci Ministarstva zdravlja.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Greška!
    Sve se dovodi u kovid centar doma zdravlja Požarevac, a dalje do bolnice vozi se sanitetom hitne pomoći u kompletnoj kovid opremi, svakog pacijenta posebno..

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker