RASVETLJENO 78 ODSTO KRIVIČNIH DELA: Požarevačka policija strah i trepet za krimose!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Požarevcu, u prvih 10 meseci ove godine rasvetlili su krivična dela izvršena od nepoznatog izvršioca u 78 odsto slučajeva.

Foto: 192_rs

Iz Policijske uprave Požarevac je saopšteno da je tokom oktobra meseca izvršeno 127 krivičnih dela, od kojih je 61 krivično delo izvršeno od strane nepoznatog izvršioca, a rasvetljeno je 45 krivičnih dela, odnosno ostvarena je efikasnost u rasvetljavanju od oko 78 odsto. Dodaje se da bezbednost saobraćaja tokom oktobra meseca karakteriše smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, kao i poginulih, odnosno nastradalih i povređenih lica u saobraćajnim nezgodama.

Pojačano je prisustvo saobraćajne policije na putevima, što je dovelo do povećanja broja otkrivenih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Aktivnosti policijskih službenika saobraćajne policije posebno su usmerene na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju, od čega je za deset meseci otkriveno 1.106 prekršaja, što je za 9,61 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Što se tiče upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, otkriveno je 1.047 prekršaja, odnosno 18 odsto više nego prethodne godine. Kada je reč o nevezivanju sigurnosnog pojasa, ove godine su registrovana 5.364 prekršaja, što je za 0, 6 odsto više nego prethodne godine.

Kada je reč o prekoračenju brzine, policijski službenici su registrovali 13.259 prekršaja, odnosno 3,4 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Policijska uprava u Požarevcu je i tokom oktobra nastavila sprovođenje naloga Ministarstva unutrašnjih poslova i preduzima mere na bezbednosnom pokrivanju škola na području Braničevskog okruga, a radi povećanja bezbednosti učenika i radnika škole.

U skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, nastavljeno je postupanje na reviziji izdatih dozvola za držanje oružja, a Policijska uprava u Požarevcu započela je 12.487 provera za reviziju držanja oružja, oduzela 60 komada oružja nakon smrti vlasnika, izvršila 6.094 provere prostorno-tehničkih uslova za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i podnela 116 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog njegovog nesavesnog čuvanja.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker