ZLOČIN U MIŠLJENOVCU, KOD KUČEVA: Pritvoreni zbog teškog ubistva

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, na predlog zamenika višeg tužioca, odredio je pritvor od 30 dana za Dejana Stanojevića (47), Danijela Stanojevića (33) i Dejana Stojkovića (20), sva trojica iz Mišljenovca, zbog sumnje da su 11. oktobra izvršili teško ubistvo i bezobzirnu osvetu nad Sašom Stokićem (49) iz ovog sela.

Njima je određen pritvor zbog težine dela za koje se sumnjiče i kako ne bi uticali na svedoke. Zamenik tužioca doneo je naredbu o pokretanju istrage, u okviru koje će se saslušati svedoci, obaviti veštačenja i analiza obdukcionog nalaza. Takođe, obaviće se i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Dejana Stanojevića, jer se radi o osobi sa mentalnim smetnjama. Prilikom saslušanja u prisustvu branilaca određenih po službenoj dužnosti, jer su sva trojica siromašni i izdržavali su se nadničenjem, oni su priznali delo za koje se terete. Oni su izrazili kajanje i rekli da nisu imali nameru da ubiju Sašu, već da ga samo pretuku, jer je on to učinio i Danijelovom ocu.

Ubistvo se desilo u pomoćnom objektu u dvorištu Sašine kuće, gde su ga dvojica Stanojevića, stric i sinovac, pretukli motkom, dok je Stojković mobilnim telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje. U blizini kuće policija je kasnije otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno, a ubrzo su i napadači otkriveni i uhapšeni.

Prema nalazima obdukcije, Saša je preminuo usred teških povreda lobanje, jer je ona na više mesta bila polomljena. Za teško ubistvo i bezobzirnu osvetu za koju se osumnjičeni terete, zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker