Zatvoren jesenji uzgojni ispit HZP na Srebrnom jezeru

U subotu 26. oktobra, na Srebrnom jezeru svečano je zatvoren jesenji uzgojni ispit – HZP.

Foto: Promo

Ovaj događaj održan je u opštini Veliko Gradište u organizaciji Srpskog Duutsch Drahthaar Kluba, Kinološkog saveza Srbije i Svetskog saveza za oštrodlake nemce – DDWV e.V. Domaćini i logistička podrška u organizaciji HZP-a bili su: Opština Veliko Gradište, javne ustanove kao i lovačke sekcije.

Ispit koji je održan priznaje se u DDWV-u i DDV-u a dobijane su Nemačke ocenske liste. Na ispitu su sudile sudije iz Nemačke i Srbije (sudije sa licencom DDWV-a). Ocenjivani su psi uzgajivača iz cele Evrope, a apsolutni pobednik bio je Dragiša Cvetuljski koji ima prebivalište u Nemačkoj. Nagrade je uručio glavni organizator ispita, generalni vođa Svetske organizacije za Nemačkog oštrodlakog psa Ulrich Augstein.

Foto: Promo

Humanitarna organizacija “Srbija velikog srca” uključila se u program svečane ceremonije zatvaranja ispita, a najmlađi članovi udruženja, specijalno za ovu priliku, izradili su medalje sa znakom udruženja koje su darivali pobednicima. Dirnuti ciljevima kojima teži humanitarna organizacija, učesnici ispita prikupili su novčana sredstva koja su donirali udruženju.

Jelena Marković, predsednica Srbije velikog srca, zahvalila se u ime svih onih koji to ne mogu sami da učine, i istakla je da će novac biti upotrebljen za različite projekte koji će u mnogome pomoći članovima udruženja, kao i za trening pasa koji pomažu deci sa različitim oblicima invaliditeta. Takođe, pozvala je ove ljude velikog srca da se vrate u Veliko Gradište kao turisti i prijatelji grada.

Foto: Promo

Učesnicima HZP-a organizatori su priredili niz zanimljivih događaja kao i izlete u Ramsku tvrđavu i Rimski vojni logor Viminacijum.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker