“TRI SRCA” ZASLUŽENO POBEDILO: Završen 26. turnir u malom fudbalu u Vlaškom Dolu (FOTO)

Pred prepunim tribinama na kompletno rekonstruisanom stadionu za male sportove u Vlaškom dolu u ponedeljak, 17. juna završen je turnir u malom fudbalu, koji se u ovom mestu održao 26. put, pobedom ekipe „Tri srca“ iz Vlaškog Dola.

Pobednička ekipa “TRI SRCA”

Ove godine na turniru koji je održan u periodu od 25. maja do 17. juna učestvovalo je 22 izuzetno jake ekipe po priči ljudi iz organizacije ovaj turnir je bio među najboljim, ako ne i najbolji, od početka održavanja, jer su se takmičili izuzetni majstori malog fudbala iz bližnje i dalje okoline, a među njima je bilo i nekoliko što bivših, što sadašnjih futsal reprezentativaca.

Ovako jakoj konkurenciji sugurno su doprenele veoma primamljive nagrade u visini od 370.000 dinara, koje su obezbeđene od uplata za učešće, sredstvima koja je izdvojila opština Žabare, a preostali iznos obezbedili su meštani Vlaškog dola. Prvoplasirana ekipa dobila je 200.000 dinara, drugoplasurana 100.000 a trećeplasirani su zaradili 50.000. Takođe su novčano nagrađeni najbolji igrač i golman turnira sa po 10.000 dinara. Pokrovitelj turnira bila je opština Žabari, dok je fudbalski klub „Pomoravlje“ iz Vlaškog Dola bio zadužn za organizaciju.

Samo finale u kojem su nastupale ekipe „Bugarin Petrol“ iz Žabara i „Tri Srca“ iz Vlaškog Dola opravdalo je očekivanja prepunog gledališta, blizu 1.000, jer je viđen kvalitetan fudbal sa preokretima i dramatičnim završetkom gde je pobednik odlučen tek posle izvođenja penala.

Boljim izvođenjem penala ekipa „Tri srca“ došla je do pobede i osvajanja pehara namenjen najboljem timu. Nakon izvođenja penala krajnji rezultat bio je 4:2 za ekipu „Tri srca“, dok je u regularnom delu meča rezultat bio 2:2. Iako je ekipa „Bugarin Petrola dva puta bila u vođstvu fudbaleri iz ekipe „Tri srca“ nisu se predavali pokazavši veliko srce u želji da dođu do pobede. Samo minut pre kraja meča igrajući na sve ili ništa, pošto su poslednjih nekoliko minuta napadalisa golmanom-igračem, uspeli su da izjednače na 2:2. Do kraja je rezultat ostao nepromenjen pa je moralo da se pristupi izvođenju penala, kako bi se dobio pobednik 26. vlaškodolskog turnira u malom fudbalu. Na penal ruletu više sreće i znanja imala je ekipa „Tri srca“ pošto su fudbaleri iz „Bugarin petrola“ potpuno pali psihološki nakon primljenog gola u poslednjem minutu, promašivši oba penala koja su šutirali, tačnije, jednom pogodili prečku a u drugom šutu promašili ceo gol. Oba izvođača iz „Tri Srca“ bila su precizna, tako da su sa svojim drugovima mogli da počnu slavlje, pošto su postali pobednici turnira.

Pre finalne utakmice održan je meč za treće mesto gde je ekipa „Mak Produkta“ iz Topole u uzbudljivom i neizvesnom meču pobedila sa 5:4 ekipu Mesne zajednice iz Svinjareva.

Pehar i novčanu nagradu u iznosu od 200.000 dinara pobedničkoj ekipi „Tri Srca“ predao je predsednik opštine Žabari Jovan Lukić. Poraženoj ekipi „Bugarin Petrol“ pehar za osvojeno drugo mesto i novčanu nagradu od 100.000 dinara predala je predsednica Opštinskog fudbalskog saveza Žabari, Vesna Đorđević, dok je trćeplasiranoj ekipi „Mak produkt“ pripadajući pehar i novčanu nagradu od 50.000 dinara uručio predsednik Skupštine opštine Žabari, Dejan Adamović. Za najboljeg igrača proglašen je Stevan Đorđević iz ekipe Zlatibor apartmani, dok je najbolji golman bio Nenad Obradović iz ekipe Maks luksa. Oni su pored malog pehara dobili i novčane nagrade u iznosu od po 10.000 dinara, koje im je predao jedan od organizatora turnira privrednik iz Vlaškog Dola, Milče rajić. Stefan Đorđević (14) golman ekipe Zlatibor apartmani dobio je prikladan pehar kao najmljađi učesnik turnira

Prdsednik opštine Žabari izjavio je da se turnir odvijao u veoma poboljšanim uslovima, jer je stadion na kom se održavao turnir sredstvima opštine potpuno renovirao.

– Za rekonstrukciju ovog objekta opština Žabari izdvojila je pet miliona dinara. Ceo teren, koji je produžen i proširen, dobio je novu veoma kvalitetnu asfaltnu podlogu. Promenjena je i rasveta sa led reflektorima koja je bolja i mnogo ekonomičnija od predhodne. Obnovljene su i proširene tribine, koje sada mogu da prime gotovo hiljadu ljudi. Urađene su još neke infrastrukturne stvari – rekao je prvi čovek Žabara, naglasivši da će opština na čijem je čelu i dalje ulagati, ne samo u sportsku, već i u ostalu infrastrukturu radi poboljšanja životnih uslova građana u žabarskoj opštini.

Predsednik orgazicionog odbora turnira, privatni preduzetnik Milče Rajić, koji je davne 1994. godine i pokrenuo ovo takmičenje u rodnom selu nije skrivao zadovoljstvo zbog uspešno završenog turnira. – Stvarno, turnir je protekao u najboljem redu, bez ijednog incidenta i problema. Pored kvalitetnih ekipa i utakmica i suđenje je bilo izuzetno. Prateći sadržaj je takođe dobro urađen. Mogu da kažem da je sveukupna organizacija ovog jubilarnog turnira bila među najboljima,ako ne i najbolja, od kada se održava – zadovoljno rekao je Rajić poručivši da će ova uspešna organizacija, njega i ostale buduće članove odbora, naterati da naredne turnire u Vlaškom Dolu organizuju još bolje i kvalitetnije.

SUDIJE

Sudijski par iz Požarevca Dragan Nikolić i Nenad Urošev besprekorno su obavili svoj posao bez ijedne primedbe, zašta su javno pohvaljeni od organizatora turnira.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker