VANZEMALJCI, AVIONI ILI…: Otkrivena misterija svetlećih lopti na nebu za vreme policijskog časa (VIDEO)

Svetleće lopte koje su viđene na nebu iznad mnogih delova Srbije nisu ni asteroidi, ni avioni, a još manje neka nebeska misterija ili NLO-i.

Screenshot

Ovaj fenomen, čudnih svetlećih lopti na nebu koji su mnogi građani prethodnih večeri videli i snimili, i koje je mnoge navela da razmišljau o NLO-ima, ima svoje naučno objašnjenje.

O ČEMU SE RADI?

Mala svetla vizuelno slična zvezdama, koje su tiho prelazile nebo, a zatim nestale na horizontu.

To nisu NLO-i niti avioni, već sateliti, konkretno SpaceX-ovi sateliti Starlink, projekat Elona Muska koji ima za cilj povećanje internet pokrivenosti na zemlji, a samim tim i totalnu kontrolu svakog ljudskog bića na planeti.

Starlink sateliti, koji rade u niskoj orbiti, samo na 550 kilometara nadmorske visine, odražavaju sunčevu svetlost, podsećajući tako na male i tihe pokretne zvezde.

18. marta, lansirano je još 60 satelita, tako da trenutno u orbitu do sada ima 350 satelita. Nakon završetka projekta, 12 hiljada Starlink satelita treba biti stavljeno u orbitu kako bi signalom pokrilo celu planetu.

S obzirom da je vazdušni saobraćaj na planeti trenutno u potpunosti stao zbog pandemije virusa KOVID-19, ovaj projekat Elona Muska u planu je da se završi u narednih godinu dana.

U toku današnjeg dana trebalo bi da bude lansirano drugih 180 satelita, koji će biti vidljivi i večeras 18. aprila, a kretanje satelita možete pratiti na ovom linku OVDE.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker