KOVID-19 SE ŠIRI: Vlada privremeno zabranila ulazak u Srbiju iz Rumunije

Vlada Srbije privremeno je zabranila odnosno ograničila ulazak i kretanje stranim državljanima koji dolaze iz Rumunije, radi sprečavanje širenja virusa korona.

Granični prelaz Usije-Nova Moldava

Kako je navedeno u saopštenju Vlade, međunarodni tranzitni prevoz tereta u drumskom saobraćaju ograničava se na period ne duži od 12 časova od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

Privremena zabrana ulaska u Srbiju ostaje za strane državljane koji su boravili u Kini, Republici Koreji i Švajcarskoj, a precizirano je da se ona odnosi isključivo na osobe koje su boravile u provinciji Hubej u Kini, gradu Degu i provinciji Severni Gjongsang Republike Koreje i kantonu Tićino u Švajcarskoj.

Takođe ostaje na snazi zabrana privremenog ulaska u Srbiju za strane državljane koji su boravili u Italiji i Iranu, saopšeno je posle sednice Vlade.

Danas je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio da Srbija će zatvoriti granicu prema Rumuniji, jer postoji mogućnost da odatle dođe do uticaja na širenje epidemije korona virusa.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da se to radi zato što ne želimo da bude bilo kakvog iznenađenja, jer se o korona virusu razmišlja iz sata u sat i „prati se situacija da bi mogle da se donesu odluke“.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker