POČELA SEDNICA GO SNS: Stefanović podneo ostavku, SNS se ujedinio sa šapićevim SPAS-om

U Kombank dvorani, u 10 časova, počela je sednica Glavnog odbora najveće vladajuće Srpske napredne stranke. Nebojša Stefanović podneo ostavku. Skupština stranke biće održana između 21. i 24. oktobra i trajaće tri dana, na Skupštini će biti donete veoma važne odluke.

Foto: TPKNEWS

Dnevni red jednoglasno usvojen a na njemu je pre svega ujedinjenje SNS sa šapićevim SPAS. Na samom početku Vučić je pozvao da se minutom ćutanja oda pošta preminulim članovima GO poput Tike Arsića, Braca Petković….

– Danas imamo dosta posla i važno je da to pokušamo da uradimo na efiksan način. Neki su preminuli zbog srčanih oboljenja, neki zbog korone, neki iz trećeg razloga, ali danas smo slabiji jer nisu tu Gojko, Braca, Tika Arsić, Slaviša Živković – , rekao je Vučić i pozvao članove da im minutom ćutanja odaju poštu.

Dodao je, međutim, i da će na Glavnom odboru biti reči o problemima u stranci, pa se očekuje da će na sednici biti reči i o radu pojedinih ministara, ali i predsednika opština i gradonačelnika.

– Jednoglasno smo prihvatili naše prijatelje, dobro došli u svoju stranku dragi prijatelji – rekao je Vučić posle čega se pozdravio sa Šapićem i pročitao SNS -SPAS zajendičku deklaraciju koja predvođa dalji napredak i razvoj zemlje, mir i stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet, neutralnost, ekonomski rat, očuvanje nacionalnih interesa, jedinstvo.

Nakon što je Glavni odbor SNS doneo odluku o ujednjinjenju te stranke sa Srpskim patriotskim savezom, predsednik SPAS Aleksandar Šapić ušao je u salu u kojoj zaseda Glavni odbor. Šapić se zatim pridružio funkcionerima SNS i seo pored predsednika Aleksandra Vučića, koji je njemu i članovima SPAS-a poželeo dobrodošlicu.

– Želim vam mnogo uspeha, da pobedujete i da pobeđujemo i da za Srbiju uradimo mnogo dobrih stvari – , poručio je Vučić novim stranačkim kolegama. Zatim je pročitao zajedničku deklaraciju SNS i SPAS-a, koji su potpisali Vučić i Šapić. Ulazeći u salu, Šapić je pozdravljen aplauzom.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker