LEDENO NEDELJNO JUTRO U SRBIJI: Na Kopaoniku jutros minus 11, a najtopliji Negotin sa 2 stepena

U Srbiji je jutros u 7 sati najhladnije bilo na Kopaoniku, gde je izmereno minus 11 stepeni, na Crnom vrhu minus 7, na Zlatiboru minus 6 stepeni.

Foto: Facebook

U minusu ovog jutra su i Vranje, Veliko Gradište, Novi Sad, Zrenjanin i Dimitrovgrad. U Beogradu je u 6 sati izmereno nula stepeni, stepen toplije je u Valjevu, Nišu i Kruševcu, a najtoplija je Loznica sa 2 stepena.

Danas će biti hladno, mestimično sa snegom ili kratkotrajnim pljuskovima snega. Najviše padavina na istoku i jugoistoku Srbije.

Duvaće jak severozapadni vetar, ponegde sa udarima olujne jačine, pa su na planinama mogući snežni nanosi.

USLOVI ZA VOŽNJU

Zimski uslovi vožnje očekuju vozače, sa temperaturama oko nultog podeljka sa kišom i susnežicom u nižim, i snegom na putevima u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U jugozapadnim, jugoistočnim i istočnim krajevima, a posebno na putevima u planinskim predelima zbog snežnih padavina i snega na putu saobraćaj se odvija usporeno, a upotreba zimskih guma i zimske opreme je obavezna.

Više padavina očekuje se na istoku i jugoistoku Srbije, uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na zimske uslove vožnje, sa mestimično ugaženim snegom na kolovozu treba računati u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice, Valjeva, Nove Varoši, Vranja, Kruševca i Novog Pazara.

Prohodnost puteva je dobra, ali ugaženog snega na kolovozu, visine do 5 cm ima i na putevima ka našim zimski centrima: Kopaoniku, Goču, Tari, Divčibarama i Staroj Planini.

Prema informacijama Uprave granične policije, teretna vozila na graničnom prelazu Batrovci na izlasku iz zemlje zadržavaju se pet sata. Teretnjaci na Horgošu čekaju sat i po, a na Kelebiji jedan sat.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker