SAMOVOLJA VELIKOG GAZDE: Umesto svečanog dočeka na Trgu, Bobu dočekali privilegovani SNS funkcioneri

U subotu 5. oktobra, predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, i opštinski funkcioneri, svečano dočekali proslavljenog selektora odbojkaške reprezentacije Srbije, Slobodana Bobu Kovača, nakon pobede reprezentacije na Evropskom prvenstvu.

Foto: Promo

Na svečanom prijemu u sali Skupštine opštine pored gradskih SNS zvaničnika i sportskih radnika, najviše je bilo najmlađih ljubitelja sporta i odbojke koja je ime ovog grada pronela širom sveta.

– Nisam mogao da dođem istog trenutka u Veliko Gradište zbog obaveza prema sportu, da ispoštujemo sve institucije, ali ovo nema cenu – , ovim rečima pozdravio je Slobodan Kovač prisutne u sali. – Kad god su me pitali šta treba da radimo da bi odbojka bila još bolja ja sam rekao da moraju da piju vodu sa Dunava iz Gradišta ili sa Peka jer, izgleda da ovde postoji neki pelcer što drugi nemaju. Svuda ističem da sam rođeni Gradištanac. Ovaj prijem je tako nešto fenomenalno, čoveka tako emotivno ispuni – , rekao je Kovač.

Foto: Promo

On je dodao da rade i trude se kako bi njihovi rezultati bili vidljivi, a najviše kako bi sutra na njihovom mestu bili neki novi Kovač, Atanasijević, Petrić, Lisinac… Kako je rekao, najvažnije je da roditelji, pored fudbala i košarke, treba da razmišljaju o tome da je možda odbojka pravi sport za njihovo dete što je u Gradištu sasvim normalna stvar i tu energiju treba širiti kroz celu Srbiju.

– Ovo je medalja za sve moje Gradištance! – , pokazao je na zlato srpski selektor, zahvalivši sjajnim igračima i svima koji su ga dočekali. Slobodan je na prijem došao u pratnji supruge, Tanje Bilbije, nekadašnje reprezentativke i vrhunske odbojkašice.

Foto: Promo

I predsednik opštine Dragan Milić pozdravio je Kovača: – Meni je danas, kao i svima vama, srce puno kao i onog dana kada smo gledali finale. I svi smo zaista uživali u tome i sa velikim ponosom svi ističemo da je Gradište, i da je naš Boba dao nemerljiv doprinos da budemo to što jesmo – , istakao je Milić.

– Seme odbojke je posejano u Velikom Gradištu, ovde iza nas, na ovom poligonu, i to stablo niče, niče, očvrslo je toliko da niko ne može više da ga uništi – , rekao je Milić i opet je podsetio sve prisutene da se ovih dana završava peta sportska hala, na Srebrnom jezeru, koja će biti u funkciji turizma, a svakako i odbojke. On je najavio da je u planu i škola odbojke te da očekuje da će, među prvima, utakmicu u hali održati baš srpska reprezentacija. Kako je rekao, hala je izgrađena i u dečjem vrtiću, za najmlađe, pa je uz čestitke Kovaču, dodao da ga posebno raduje što se u Gradištu ovoliko dece bavi odbojkom i što će ovaj uspeh doprineti da ih bude još više.

Foto: Promo

Bobu je pozdravio i Radomir Veličković, presednik Odbojkaškog kluba VGSK koji je doprineo uspesima brojnih generacija: – Većina od vas zna, a mnogi i ne znaju, da je Boba Kovač svoju odbojkašku karijeru počeo 1980. godine, kao pionir u OK VGSK – , rekao je Veličković, zahvalivši mu u svoje i u ime Kluba na svemu što je dao jugoslovenskoj i srpskoj odbojci.

Ovom prilikom mališani iz Humanitarnog udruženja “Srbija velikog srca“ koje pomaže osobama sa invaliditetom, predvođeni Draganom Bajićem i Tanasijem Mitrovićem uručili su Slobodanu Kovaču medalju i sliku koje su samostalno izradili.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker