Opština Veliko Gradište predstavila svoje potencijale na terenu (FOTO)

Turistička organizacija organizovala je, u subotu 26. avgusta, dve tipske prezentacije turističkih potencijala naše opštine Velikog Gradišta.

Foto: TOVG

Mladi karatisti iz Beograda koji ovo leto treniraju u kampu na Srebrnom jezeru koji vodi Gradištanka i proslavljena karatiskinja Tatjana Petrović (od 1989. do 2001. godine 27 puta je bila državni prvak u borilačkim veštinama zatim prvak Balkana, prvak Japana 1994. godine, prvak Amerike 1995–1997–2000. godine, na Svetskom prvenstvu je osvojila bronzu 1992. godine, a zlato 2001. godine) izrazili su želju da posete zgradu opštine Veliko Gradište pa im je Turistička organizacija organizovala zanimljiv prijem u pratnji turističkog vodiča, nakon čega su odgledali i promotivni turistički film.

Foto: TOVG

Oduševljeni mališani postavljali su zanimljiva pitanja, a najviše interesovanja je, svakako, vladalo za sportove (košarku i TEO4 kamp, odbojku, sportske terene, Evrovelo biciklističku rutu i ostalo) kao i atrakcije na vodi u okviru akva parka, ali i za dugu i bogatu istoriju ove opštine. Nakon obilaska velelepnog opštinskog zdanja, karatisti su se, u organizaciji opštine Veliko Gradište, uputili ka manastiru Tumane i Golubačkom gradu gde su nastavili ovu jednodnevnu turističku turu, ispunjenu brojnim zanimljivostima i događajima.

Foto: TOVG

Istoga dana, studenti i profesori zaštite životne sredine sa moskovskog državnog Univerziteta Lomonosov, u saradnji sa Univerzitetom iz Novog Sada, posetili su naselje Ram. Specifično prirodno okruženje – naslage peska, Dunav koji na plažu izbacuje rečne školjke i rakove, blizina prirodnog rezervata za ptice selice Ada Čibuklija i stenovita uzvišenja, oduševili su ljubitelje prirode. Turistička organizacija je, u saradnji sa arheologom Draganom Jacanovićem, organizovala obilazak ramske obale, tik ispod uzvišenja na kojem se nalazi antička Lederata. Jednočasovni obilazak uspešno je realizovan, a studenti su iz Rama, kao prirodni suvenir, poneli školjke sa peskovite obale prirodne uvale Dunava.

Foto: TOVG

TPKNEWS/TOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker