POMOĆ RODITELJIMA BEBA: Opština Veliko Gradište dodelila novčane naknade, auto-sedišta i besplatan parking (VIDEO)

Sve nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak od 50.000 dinara

Roditeljima iz opštine Veliko Gradište koji su prethodnih dana dobili prinovu dodeljena je jednokratna novčana naknada, auto-sedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu.

Opština Veliko Gradište dodeljuje naknadu majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji te opštine, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, treće i svako naredno po 25.000 dinara.

Pored toga, sve nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak 50.000 dinara navedeno je u saopštenju.

Uz novčane naknade, roditeljima sleduje i autosedište za bebe, a JKP “Dunav Veliko Gradište” daruje roditeljma besplatan parking koji će koristiti do prvog rodjendana deteta.

Pomoć je, ovom prilikom, primilo osmoro roditelja za prvo, sedmoro za drugo, po dvoje za treće i četvrto i jedno za peto dete dok je trinaest porodilja dobilo i naknadu za nezaposlene majke, a opština je u prethodna dva meseca postala bogatija za deset devojčica i isto toliko dečaka.

Nagrade su roditeljima uručili predsednik opštine i njegov zamenik, Slađan Marković, direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, i direktorka JPK “Dunav“, Ljubica Mitić.

Inače, opština Veliko Gradište pomaže porodice i kroz pomoć školskoj deci tako što je za osnovce koji ispunjavaju uslove obezbedila besplatan doručak, srednjoškolcima autobusku kartu do škole, a studentima je omogućeno da jednom mesečno besplatno dođu kući i vrate se u mesto studiranja. Pored ovoga, lokalna samouprava poklanja vredne nagrade najboljim učenicima na republičkim školskim takmičenjima.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker