POSLE TRI DECENIJE: Otvorena prva Fabrika u opštini Golubac

U opštini Golubac posle tri decenije konačno je otvorena jedna fabrika koja će mnogo značiti za lokalnu samoupravu I njene građane.

Fabrike za izradu dečije konfekcije u Radoševcu

Posle godinu dana od postavljanja kamena temeljca za izgradnju Fabrike za izradu dečije konfekcije za tržiše u Srbiji i u nekoliko zemalja Evropske Unije, u naselju Radoševac, u opštini Golubac proteklog meseca fabrika je počela sa radom u kojoj je trenutno zaposleno 30 radnika.

Fabriku je izgradila italijajanska firma ,,Magniticodiverona“ iz Verone čiji je vlasnik Vani Crivelente koji ima i fabriku u rumunskom gradu Berzanska. Do kraja godine posao će dobiti još 20 radnika, prvenstveno žene.

Za opštinu Golubac je ovo od velike važnosti jer je ovo dobar početak stranih investicija i otvaranja novih radnih mesta. Koordinator ovog projekta za opštinu Golubac Dragan Furunović rekao je da se posle tri decenije konačno otvara jedna fabrika koja će mnogo značiti za lokalnu samoupravu i njene građane.

Fabrika u Radoševcu

Rukovdstvo fabrike zadovoljno je sa radom zaposlenih I trenutno se radi na šivenju dečjih bluza od vune, a do kraja godine dobiće još mašina za šivenje što će povećati zaposlenost kao I proizvodnju. Gotova konfekcija odlazi za Rumuniju, odakle se šalje kupcima iz nekoliko zemalja Evropske Unije.

Ova fabrika za proizvodnju dečije konfekcije u Radoševcu u opštini Golubac doprineće povećanju ekonomskog razvoja i zapošljavanju u nekom narednom period, jer sa razvojem njen vlasnik imaće potrebe I za većim brojem radnika.

(Tpknews.com/egolubac)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker