SA SVOJIM MEZIMCEM ODNEO 725.000 DINARA: Policajac Dušan, novi vitez Ljubičevskih konjičkih igara

Tokom vikenda na požarevačkom hipodromu održane su 59. Ljubičevske konjičke igre. Titulu novog viteza odneo je Dušan Janković, tridesetdvogodišnji policajac čete konjanika.

Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca i pobednig LJKI Dušan Janković/Foto: Facebook

Dušanu kao vitezu konjičkih igara je plašt, sablju, pehar i novčanu nagradu u iznosu od 725.000 dinara, uručio Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Dušan je na svom mezimcu Temudžilu zauzeo prvo mesto, a kako kaže, za ovaj uspeh on je i zaslužan. Inače, Dušanu Jankoviću je ovo prvo osvajanje titule viteza Ljubičevskih konjičkih igara, iako je ranije osvajao i drugo i treće mesto.

– Konj je taj koji je doneo pobedu, moj prvi mezimac i hvala mu – kazao je Dušan za RTS, i dodao da je pobedu i očekivao.

U svet konja ušao kao voltižer, bio je član reprezentacije u endjuransu, a od osamnaeste godine se nadmeće u Ljubičevskom višeboju.

Drugo mesto zauzeo je Marko Milenković, a trećeplasirani je Nenad Anđelić.

Profesor doktor Milovan Bojić je poneo laskavu titulu ovogodišnjeg počasnog viteza Ljubičevskih konjičkih igara. Titulu je dobio zahvaljujući svom doprinosu medicini, a sablju, plašt i plaketu uručio je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca.

Gradonačelnik Saša Pavlović je ovom prilikom rekao da je Požarevac ovog vikenda bio grad prijateljstva, grad sportskog duha i viteštva.

(Tpknews.com/S. Andrijana)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker