NASILJE U PORODICI: Pretukao suprugu i polomio stvari u kući

Požarevačka policija uhapsila je Bobana Perića (34) iz Ćirikovca kod Požarevca, jer je u nedelju uveče u porodičnoj kući u Ćirikovcu pretukao svoju suprugu Dejanu (28), nanevši joj telesne povrede.

Foto: Ilustracija

Po odobrenju Osnovnog tužilaštva u Požarevcu Periću je određeno zadržavanje od 48 sati. Nakon isteka zadržavanja on je uz krivičnu prijavu zbog nasilja u porodici predat nadležnom tužilaštvu, gde je i saslušan. Tužilaštvo je predložilo da mu se odredi pritvor do 30 dana, kako  ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti. Sudija za prethodni postupak u Osnovnom sudu u Požarevcu odbio je taj predlog, već je osumnjičenom Periću odredilo meru, dok traje postupak, zabranu prilaska supruzi na 50 metara udaljenosti. Zbog ove odluke Osnovno tužilaštvo u Požarevcu najavilo je da će se žaliti „krivičnom vanraspravnom veću“ požarevačkog Osnovnog suda, jer smatraju da su razlozi sa određivanja pritvora osumnjičenom opravdani, pogotovu zbog toga što je on već osuđivan za nasilničko ponašanje.

Kako smo saznali u tužilaštvu Perić je u nedelju uveče došao pijan kući i odmah je počeo da maltretira ukućane. Posebno se okomio na svoju suprugu Dejanu, koju je prvo verbalno napao upućujući joj mnogobrojne uvrede i psovke.

– Dok je psovao suprugu Boban je počeo da razbija stvari po kući. Ona je pokušala da ga spreči u tome, ali se on, onako besan, okomio na nju udarajući je nogama i rukama svud po telu. Ona je rukama pokušala da se zaštiti, što je nasilnika još više razbesnelo, pa je polomio gotovo sve stvari u sobi gde je orgijao. Najžalosnije što su sve to gledala njihova deca od šest i tri godine – priča naš izvor i dodaje da se jednog trenutka njegova supruga iskrala iz sobe i zajedno sa Bobanovim ocem pozvala policiju. Kada je čuo da su pozvali policiju, Boban je odmah  napustio kuću i udaljio se u nepoznatom pravcu. Policija koja je došla na licu mesta njega nije zatekla i samo je uzela izjave od njegove supruge i ukućana. Boban se dva dana krio i nije se javljao. Pretpostavlja se da je otišao u Beograd gde je radio u jednu tamnošnju građevinsku firmu. Nakon dva dana on se predomislio i sam se prijavio policiji u Kostolcu, koji su ga ekspedovali u Požarevac, gde je proveo dva dana u policijskom pritvoru.

U požarevačkom tužilaštvu nezadovoljni odlukom sudije za prethodni postupak da se osumnjičeni za nasilje u porodici brani sa slobode uputili su žalbu i nadaju se da će im biti usvojena, pogotovu što je Perić poznat po tome da se, kada se napije, nasilnički ponaša. Zbog takvog postupanja pre nekoliko godina osuđen je za nasilničko ponašanje na sportskim terenima, jer je fizički napao sudiju na fudbalskoj utakmici, gde ga je povredio gađajući ga pivskim flašama. On je zbog tog napada na sudiju bio uslovno i novčano kažnjen, a i određena mu je i mera zabrane prisustvovanja na fudbalskim utakmicama u Ćirikovcu. Kada se u tom selu igraju utakmice, on odlukom suda, vreme dok utakmica traje provodi u policijskoj stanici.

Kako smo saznali Bobanova supruga Dejana napustila je kuću i sa decom otišla je u kuću svojih roditelja. Tokom istrage saslušaće se Bobanova supruga Dejana, kao i svedoci: Bobanovi roditelji i baba. Ujedno će se uraditi  i veštačenje Dejaninih povreda.

TPKNEWS / M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker