Podsticaj poljoprivrede iz budžeta

Grad Požarevac objavio je javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednim gazdinstvima za 2017. godinu, u ukupnom iznosu od 26,6 miliona dinara.

Maksimalna sredstva koja se mogu dodeliti po jednoj prijavi iznose 600.000, a minimalna 30.000 dinara. Dobijeni podsticaji mogu se iskoristiti isključivo za investiranje u fizička sredstva nephodna za obavljanje stočarske, voćarske, povrtarske i pčelarske proizvodnje.

Reč je o fizičkim sredstvima koje su poljoprivrednici već nabavili, počev od januara ove godine, a sada im grad nadoknađuje 40, 50 i 60 odsto od ukupno uloženog. Izuzetak su mala poljoprivredna gazdinstva i mladi poljoprivrednici koji tek započinju posao, jer će njima grad platiti 80 odsto od uloženog. Maksimalan iznos koji oni mogu da potražuju iznosi 150.000 dinara.

Prijave se dostavljaju do 24. novembra, poštom ili u pisarnici Gradske uprave.  Podsticajna sredstva dodeljuju se u okviru “Programa podrške sprovođenja poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja na teritoriji Grada Požarevca”.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker