RASPUŠTEN PARLAMENT! Politička kriza u Italiji dostigla vrhunac, inflacija oborila vladu!

Italijanski premijer Mario Dragi je ranije danas predao ostavku Matareli, saopštio je kabinet predsednika.

Foto: Profimedia

Italijanski predsednik Serđo Matarela raspustio je parlament te zemlje nekoliko sati pošto je prihvatio ostavku premijera Marija Dragija. Matarela je zatražio od Dragija da ostane na funkciji premijera kao vršilac dužnosti, navedeno je u saopštenju.

“Politička situacija je dovela do ove odluke”, rekao je Matarela u obraćanju na televiziji.

Predsednik Italije primio je jutros u kabinetu italijanskog premijera koji mu je ponovo saopštio svoje namere. Matarela je konstatovao odluku, a Vlada ostaje na funkciji za rešavanje tekućih polova, rekao je generalni sekretar predsedništva Ugo Zapeti.

Matarela je 14. jula već odbio ostavku Marija Dragija, nakon što je njegov koalicioni partner bio uzdržan tokom važnog glasanja. Predsednik je međutim, pozvao premijera da se obrati strankama u Parlamentu i pokuša da ponovo pridobije neophodnu podršku.

Iako je na jučerašnjem glasanju o poverenju premijeru Italije Mariju Dragiju italijanski Senat glasao sa 95 glasova za prema 38 protiv, britanski “Rojters” je u svom izveštaju ocenio da se italijanska vlada praktično “urušila” jer su tri glavna koaliciona partnera premijera odbila da učestvuju u glasanju o poverenju na koje je on pozvao kako bi pokušao da okonča podele i obnovi savez.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker