MRTAV PIJAN POKOSIO PEŠAKE: Teška saobraćajna nezgoda u Kruševici kod Golupca

U subutu, oko pet časova izjutra, u mestu Kruševica, opština Golubac, desila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su dve mlađe osobe zadobile teške telesne povrede, dok ih je njih nekoliko zadobilo lakše povrede.

Toga jutra Petar M. (19) iz mesta Tribrode, opština Veliko Gradište, izgubivši kontrolu nad svojim „Pasatom“ udario je u grupu pešaka, koja se kretala suprotnom stranom puta koji je vodio ka Carevcu. Usled udara automobila najteže povrede zadobio je maloletni D.V. zvani Tomi (17) iz Šuvajića, koji živi u Beču, ali je došao na odmor kod dede, i koji je nakon ukazane prve pomoći hitno prebačen u beogradski Urgentni centar. Radenković Jelena (20) iz Kruševice zadobila je teške telesne povrede u vidu preloma noge, dok je jednoj devojci povređena ruka, a nekoliko osoba zadobilo je lekše povrede.

Alko testom koji je urađen na licu mesta utvrđeno je da je vozač „pasata“ imao 1,49 promila alkohola u krvi, te mu je odmah određena mera zadržavanja od 12 časova, dok se ne otrezni.

Prema priči meštana Kruševice Petar je celo veče sedeo u kafiću JJ i pio. On je bio nešto ljut na neku devojku koja ga je odbila pa je ujutru napustio kafić i svojim automobilom krenuo ka Carevcu. – Videlo se da je pijan, jer se teturajući dogegao do svog auta. Seo je u njega u turirajući ga startovao. Velikom brzinom uz škripu guma krenuo je ka Carevcu. U jednom trenutku izgubio je kontrolu nad vozilom i punom brzinom udario je u grupu pešaka, koja se kretala suprotnom stranom kolovoza. Čula se cika i jauk povređenih. Jednog mladića nosio je čitavih pedeset metara na haubi, kada se zaustavio. Kada je izašao iz auta bio je totalno poremećen, nesvestan šta je uradio – pričaju meštani i dodaju: – Mladić kojeg je nosio na haubio bio je u nesvesti. Na svu sreću žena koja je radila to veče u kafiću je medicinska sestra u Golupcu, i brinula se o povređenom dečku dok nije stigla hitna. Ubrzo je došla policija i Hitna pomoć koja je zbrinula povređene. Bilo je strašno. Ovako nešto u našem selu do sada se nikad nije desilo -, rekli su nam meštani Kruševice.

Kako smo saznali iz policijske uprave u Požarevcu mladi vozač koji je skrivio nesreću, nakon trežnjenja pušten je da se brani sa slobode, jer je protiv njega podnešena krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Поштована господо уредници,новинари или шта већ.
    Молио бих Вас да се не сладите туђом муком са оваквим али и са сличним насловима.Трагедија се десила и повратка нема,али је веома тужно што се вести објављују непроверене и не у складу са самом истрагом која је у току.Најгора ствар је да после овако звучног и непримереног текста нема никог да се запита шта су сва та деца која су се тог тренутка нашла на путу,а поготову у те ране јутарње сате тражила уопште на том путу,у каквом су и она стању била јер без обзира на све што се догодило а можда се и не би догодило да је све било другачије и тако даље.Молите Бога да се дете које је нагоре прошло опорави и да са њим буде како треба, а родитеље те исте деце запитајте зашто су тако нешто дозволили.У сваком случају надајмо се да ће истрага званичних органа допринети да се све ово разјасни а такође и благовремено допринесе даљем спречавању у дешавању овако трагичних ситуација…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker