PISMO NAŠEG ČITAOCA: Ko o čemu k..ve i gradištanski opštinari o poštenju

Onaj ko zaista radi svoj posao nema potrebe da se pravda

Kad se neko mnogo kune da je pošten i radi svoj posao verovatno pokušava da umiri svoju savest ili vam traži mito.

Jednom mi je jedan gradištanski opštinar rekao da u politici važi Darvinova teorija evolucije: „Preživeće samo one jedinke koje uspeju da se prilagode“.

I Bogami, izgleda da je to vrlo primenjivo u našoj opštini. Mnoge jedinke nisu se samo prilagodile već su postale i nove vrste. Dok su pametni i sposobni napustili stanište i otišli da izumru u inostranstvu.

Darvinova teorija se pokazala dobra za preletače ali nije definitivno dobra za zajednicu.

Tako u vreme zabrane zapošljavanja imamo situaciju da se na mala vrata uvode u opštinske institucije nečija deca, ljubavnice i partijski drugovi. Za ostale važi Zakon.

I u situaciji kada nema konkurencije novozapošljeni ne samo što ne znaju da rade već i napreduju. Ne analiziram stručnost, već rezultate, a rezultati su svima jasni i dostupni.

Vade se na nerazvijenost opštine, nedostatka projekta, javne nabavke su sumnjive, na „pao sistem“, na loše vreme, na vrućinu, na podmetanje, na one odozgo, na emocije volim-ne volim, voli me-ne voli me i na koalicione partnere.

Zbog kadrova skojima možete samo da se veselite, koji ne umeju ni kafu da skuvaju a tek da rade ili tumače razvojne planove je nemoguća misija.

Daleko od toga da opština treba da bude poslodavac, ali očigledno ništa uopšte ne čini da stvori uslove za stvaranje novih radnih mesta. Ako pogledate budžet opštine, u turizam se ulažu milioni dinara. Da li je malo ili mnogo ne znam, ali nešto ne videh neki intenzivniji napredak u toj oblasti. Sem Beogradskih mafijaša i naših stručnih opštinara koji su svoje slamarice preko naših grbača već napunili, pa se sada spremaju da zbrišu.

Toliko od mene! Pozdrav za sve naše opštinske poštenjačine!

(Čitalac TPKNEWS-a)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker