OTKRIVENE VELIKE MALVERZACIJE: Ojadili budžet opštine Kučevo za više od 1,5 miliona evra!?

Nakon intervencije vrha Srpske napredne stranke i promene garniture na čelu opštine Kučevo otkrivene su velike malverzacije s budžetskim novcem.

Foto: CDM

Trenutni minus u opštinskoj kasi je 56 miliona dinara. Minus u opštinskoj kasi je nastao nesavesnim poslovanjem rukovodstva opštine od 2019. godine do danas.

Prema podacima koji su javno dostupni u decembru 2018. godine kasa opštine Kučevo je bila u plusu oko 30 miliona dinara a krajem decembra meseca republika je prenela budžetu opštine Kučevo 25 miliona dinara redovnih transfera i iz tekuće rezerve još 20 miliona namenskih transfera.

Postavlja se sada pitanje, kako je tadašnje rukovodstvo opštine Kučevo uspelo da iz jedne relativno stabilne situacije, opštinu Kučevo dovede pred bankrot, za samo godinu i po dana? Međutim to je samo vrh ledenog brega.

Kako saznajemo od naših izvora iz kabineta novog predsednika opštine, pozvana je revizija i budžetska inspekcija da ispita poslovanje za početak Turističke organizacije Kučevo, Fudbalskog kluba „Zvižd“ Kučevo i ženskog rukometnog kluba u Kučevu. Interesantna je činjenica da se za poslednjih deset godina za fudbalski klub „Zvižd“ Kučevo iz budžeta izdvojilo blizu 140 miliona dinara, dakle više od milion evra. Ono što je poznato jeste da klub nije imao ni upravni odbor već su o svemu odlučivali Zvonko Armuš i tadašnji poslanik Zoran Milekić.

Građani Kučeva sa pravom pitaju na šta je predsednik kluba potrošio tih milion evra jer je samo nekoliko igrača iz samog Kučeva igralo za klub a 90% igrača je bilo sa strane. Svi se slažu da je sa milion evra Kučevo moglo ozbiljno da se razvija.

Sa druge strane za rukometni klub za poslednjih deset godina iz budžeta opštine je izdvojeno oko pola miliona evra a interesantno je da je upravo bivši predsednik opštine Kučevo Vladimir Stojanović vodio upravni odbor rukometnog kluba. Ovolike izdatke za pojedine klubove nemaju ni veliki gradovi poput Smedereva ili Požarevca. Kako nam je rekao naš izvor više će se znati kada se istraga završi.

Turistička organizacija je katastrofalno poslovala, umesto razvojem turizma, bavila se građevinom, pa smo dobili podatak da je direktor Nebojša Brsanović potpuno privatizovao kompleks „Ravništarka“, izvodio nelegalne građevinske radove i bavio se preprodajom hrane i pića. Uzgred navedeni direktor je nestručan i postavljen je za direktora od strane Vladimira Stojanovića sa srednjom železničkom školom. Državna revizija je Stojanoviću naložila još 2018. godine da smeni Brsanovića ali on to nije učinio.

Spisak nezakonitosti je podugačak, a epilog videćemo u narednom periodu.

(Tpknews.com)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Detektovan blokator oglasa Adblock

Onemogućite blokator oglasa Adblock, kako bi ste nastavili sa daljim čitanjem vesti.