Narodnoj biblioteci i školama u Velikom Gradištu uručene vredne enciklopedije (FOTO)

Da se u opštini Veliko Gradište posebna pažnja posvećuje obrazovanju, dokaz je i povod kojim je predsednik opštine okupio 3. aprila direktore tri osnovne i jedne srednje škole sa područja opštine i predstavnika Narodne biblioteke.

On im je ovom prilikom uručio na poklon knjigu “Srbija – gradovi, opštine, naselja“ koja će postati deo školske biblioteke, ali i izvor korisnih podataka građanima, članovima gradske biblioteke.

“Knjiga je osnov znanja, pa će i ova enciklopedija pružiti korisnicima informacije bitne za obrazovanje i kulturu i obogatiti znanje o našoj zemlji, ali i o samim gradovima.“, rekao je predsednik, uručivši direktorima primerke knjiga.

Ovo delo najavljeno je kao izdavački poduhvat 2016. godine na 61. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

“Knjiga Srbija – gradovi, opštine, naselja uglednog profesora, istraživača i naučnog radnika dr Stevana M. Stankovića spada u najkapitalnije studije i enciklopedijske projekte kakve, u ovoj meri i obimu, Srbija do sada nije imala. Dugogodišnji rad na istraživanju naselja, njihovih geografskih, turističkih i privrednih potencijala, kulturnih, istorijskih i nacionalnih posebnosti stvorio je ovu prvu enciklopediju urbane Srbije. Gradovi u Srbiji su jedan od prepoznatljivih znakova identiteta.“, navodi se u najavi “Službenog glasnika“, izdavača knjige.

Inače, opština i svu literaturu koju dobije na poklon uručuje Narodnoj biblioteci kako bi građani imali prilike da obogate svoje znanje i iz nekih, manje dostupnih, dela.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

2 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker