KIŠA NAPRAVILA HAOS U BRANIČEVSKOM OKRUGU: Obustava saobraćaja zbog izlivanja reke Vitovnice od Kule do Ranovca (FOTO)

Na području Banata, Pomoravlja, Podunavlja, Braničevskog okruga i istoka Srbije više od 12 sati bez prestanka, padala je veoma jaka kiša praćena obilnim pljuskovima sa grmljavinom.

Foto: Facebook

U opštini Malo Crniće na putu Boževac – Petrovac na Mlavi (Knežica), od naselja Kula do naselja Ranovac, saobraćaj je obustavljen zbog izlivanja reke Vitovnice, saopštili su iz JP „Puteva Srbije“.

Zbog obilnih padavina koje su izazvale izlivanje reke Vitovnice i drugih bujičnih potoka kao i oštećenja na putnoj infrastrukturi, prodrvši u podrume, staje i ekonomske delove domaćinstava i nanevši štetu, na delu teritorije opštine Malo Crniće za naselja Aljudovo, Boževac, Kula, Kobilje i Kalište, proglašena je vanredna situacija.

Vanredna situacija proglašena je i na delu teritorije opštine Žagubica za naselja Ribare, Osanica, Krepoljin, Sige, Milanovac, Krupaja, Bliznak, Medveđica i Breznica.

Zbog obilnih padavina na teritoriji opštine Žagubica, na snazi je izmena režima saobraćaja na deonici Krupaja – Krepoljin i na deonici Petrovac – Krepoljin.

Došlo je i do odrona na nekoliko mesta na putu Krepoljin – Despotovac u naselju Milanovac.

Saobraćaj se odvija usporeno, na više mesta, jednom kolovoznom trakom i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom. Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju, saopštili su iz JP „Putevi Srbije“.

Poplava je zabeležena i u selu Ranovac kod Petrovca na Mlavi.

Zbog obilnih padavina koje su jutros pogodile opštinu Petrovac na Mlavi, gde se procenjuje da je palo oko 120 litara vode po metru kvadratnom, proglašena je vanredna situacija na teritoriji cele opštine Petrovac na Mlavi.

Inače, RHMZ je ranije najavio intenzivnije pljuskove sa grmljavinom i većom količinom padavina od 15 do 30 litara za kratak vremenskih period u Banatu, Podunavskom okrugu, Braničevskom i Borskom okrugu. Kao i da će duvati slab i umeren vetar, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak, istočni i severoistočni vetar.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Ceo ovaj DEMOGRAFSKI,EKOLOŠKI,EKONOMSKI,SOCIJALNO galopirajućom brzinom IZUMIRUĆI I NESTAJUĆI ,,AFRIČKI KONGO REGION,, Istočne Srbije ,ili njegovi pojedini delovi,
    brzbroj puta su bili potpuno odsečeni od sveta snežnim nanosima, odronima, izlivanjem reka…
    To se više NIKADA neće dogoditi kada realizujemo i njegov već više od
    7(sedam) godina
    SULTANSKI LIČNO
    najstrožije CENZURISANI
    I BLOKIRANI
    TRANSEVROPSKI
    (Atlantski okean-Crno more) ,,KORIDOR ŽIVOTA,, /,,ZABRANJENI KORIDOR,,..
    BEZ koga
    OPSTANAK I OPORAVAK
    celog ovog u svom pretežnom i najvećem delu POGRANIČNOG REGIONA Republike Srbije🇷🇸 .
    …NE POSTOJI…
    I što danas CEO ovaj region Istočne Srbije i mnogi ,nogi drugi mnogo šire od njega ,
    kao i od Republike Srbije 🇷🇸,
    danas veoma ,veoma dobro ZNAJU
    Nove info .javna Facebook grupa:
    AUTOPUT ISTOČNE SRBIJE

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker