DO ISPUNJENJA USLOVA: Udruženje poljoprivrednika Stig najavilo blokadu saobraćaja kod Požarevca

Udruženje poljoprivrednika „Stig“, nezadovoljno zbog ograničenog izvoza pšenice i modela subvencija, najavilo je za utorak 14. jun blokadu saobraćaja na magistralnom putu između Požarevca i autoputa, čime će biti zaustavljen saobraćaj za više gradova istočne Srbije, rekao je danas predsednik tog uduženja Nedeljko Savić.

On je rekao da su poljoprivrednici razočarani ishodom današnjih razgovora sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije kada su tražili da država ponudi otkupnu cenu pšenice pre žetve, ali nisu dobili nikakva obećanja.

„Tražili smo da država pre žetve ponudi otkupnu cenu pšenice kako se ne bi dogodilo da je kupe trgovci, pa posle preprodaju robnim rezervama, ali nismo dobili nikakvo obećanje“, rekao je Savić posle sastanka.

Dodao je da su poljoprivrednici nezadovoljni i ograničavanjem izvoza pšenice zbog čega ne mogu da se prodaju viškovi na inostranom tržištu.

Savić je rekao da su „poljoprivrednici nezadovoljni i zbog politike subvencija jer ih uglavnom dobijaju isti ljudi“.

Rekao je da treba preurediti ceo sistem subvencija kako bi mogle da se dobiju na ukupno obradivo zemljište i da sporno vlasništvo nad zemljom zbog komasacije ne bi trebalo da bude prepereka za državni podsticaj.

(Tpknews.com/Beta)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker