I POSLE VAKCINACIJE: Porast prijema pacijenata u kovid bolnici u Požarevcu

U kovid bolnici u Požarevcu koja, pored ovoga grada i Kostolca, pokriva područje još osam opština sa teritorije Braničevskog okruga, trenutno je na lečenju 71 pacijent sa simptomima koronavirusa.

Kovid bolnica u Požarevcu/Foto: M.V.

Svi novozaraženi su iz Braničevskog okruga a Kovid-19 je potvrđen kod dve trećine pacijenata dok se za ostale čekaju rezultati testova.

– U utorak, 9. februara, u crvenoj zoni imali smo 10 prijema u bolnicu i 4 otpusta na kućno lečenje, što je povećanje u odnosu na prethodne dane kada smo u proseku hospitalizovali 4-5 pacijenata. Klinička slika kreće se od srednje teške do teže – kaže direktor Opšte bolnice Požarevac dr Danko Nikolić.

Trenutno su zauzeta četiri respiratora, dva pacijenta su intubirana, a dva su na neinvazivnoj ventilaciji (NIV), dok je trenutno infekcija potvrđena kod šestoro zaposlenih u ovoj ustanovi od kojih je dvoje na bolničkom lečenju i u dobrom se stanju.

– I dalje apelujemo na građane da se ne opuštaju, jer je uočen blagi porast broja obolelih. Posebno je važno izbegavati okupljanja u zatvorenom prostoru, nositi maske i vakcinisati se u što većem broju – kaže dr Nikolić.

Inače, u toku je revakcinacija zaposlenih u Opštoj bolnici koji su ranije primili vakcinu.

U takozvanoj zelenoj zoni trenutno je na uobičajenom bolničkom lečenju 141 lice.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker