NARODU UZELI, PA SE ČASTILI: Deda Mraz podelio trinaestu platu kučevačko rođačko-kumovskom opštinskom kartelu

Doček Nove godine sigurno je jedan od značajnijih datuma u godini koji donosi mnogo radosti ali i obaveza kada treba da osmislimo novogodišnje dekoracije, planiramo kupovinu poklona, i damo se u potragu za „Deda Mrazom” sa kojim će se deca slikati, dobijati paketiće i uz to dočekati Novu Godinu.

Branko Kecman, dr Ivan Rajčić i Nenad Mikić/Foto: eKučevo

Većina dece čvrsto veruje u tog dekicu bele brade koji ih svake zime obasipa poklonima. Po objavama na raznim Facebook stranicama nismo primetili prisustvo simpatičnog dekice u Kučevu. Kažu dobro upućeni, “Deda Mraz je verovatno dobro obavešten ko vlada varošicom Kučeva i zbog moguće opasnosti od iznenadnog nestanka torbe sa poklonima, irvasa i saonica, ove godine je zaobišao ovu varoš”.

“Mlado energično i poletno rukovodstvo” opštine Kučevo je odmah reagovalo, kao da su jedva čekali da “Deda Mraz” zaobiđe ovu opštinu?

Ulogu “Deda Mrazova” preuzeli su predsednik opštine dr Ivan Rajčić, zamenik predsednika opštine Nenad Mikić i predsednik Skupštine Branko Kecman koji su na “dedamrazovskom” sastanku doneli odluku da sebi i svim zaposlenima u Opštinskoj upravi Kučevo isplate trinaestu platu odnosno po 40 hiljade dinara za radnike koji imaju ugovore na neodređeno i određeno vreme, ugovore o privremenim i povremenim poslovima i ugovore o delu. Takođe je svim zaposlenima u ovoj upravi koji imaju decu, isplaćeno još po 3 hiljade dinara po detetu za kupovinu novogodišnjih paketića.

Posle skorašnjeg povećanja funkcionerskih plata od 30 posto, funkcioneri opštine Kučevo su sebi podelili i trinaestu platu a verovatno zbog ćutanja i gledanja kroz prste na sve njihove malverzacije, ovoj plati su se obradovali i ostali zaposleni u Opštinskoj upravi.

Rođačko-kumovska garniture sadašnje vlasti u Kučevu nije zainteresovana da rešava probleme svojih građana koji svakim danom sve teže i teže žive. Mnogi od građana su posle opomena od strane opštinara zbog neplaćenih računa za porez, prodali i zadnje iz kuće kako bi namirili svoje obaveze prema državi.

Predsednik opštine je pokazao svu svoju bahatost i razlog pritiska na poreske obveznike jer je odmah taj novac iskoristio za sebe i svoje saradnike na taj način što je podelio nezasluženu trinaestu platu.

Sramotno je što oni među sobom dele nezarađeni novac a Kučevo se prema stepenu razvijenosti jedinica lokalnih samouprava nalazi u četvrtu grupu, zajedno sa još 46 izrazito nedovoljno razvijenih jedinica lokalnih samouprava čiji je stepen razvijenosti ispod 60% republičkog proseka. U takvoj situaciji, sigurno je bilo prioritetnijih stvari od podele trinaeste plate, kad znamo da više od pola opštine Kučevo živi na granici siromaštva a ima i onih koji za Novu godinu nisu imali ni za hleb a kamoli za novogodišnju jelku.

Ponovo se pokazalo da “narodna deca”, čiji roditelji nemaju funkcije u Opštinskoj upravi Kučevo moraju da se zadovolje skromnim paketićima vrednosti oko 400 dinara. Po informacijama koje imamo od roditelja, “narodna deca” su se iskreno obradovala tim poklonima, za više njih to je najveći poklon koji su dobili tokom prošle godine.

Violeta Velimirovič i Radenko Jovičić/Foto: eKučevo

Politika je i ovde umešala svoje prste, tako da je izostao pravi “Deda Mraz” a njegovu ulogu su preuzeli “Baba Mrazica”- Violeta Velimirović, nastavnica u Kučevačkoj školi koja je ujedno šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke u Kučevačkom parlamentu i savetnica predsednika opštine. Naravno ko će drugi biti “Deda Mraz” ako ne Radenko Jovičić, direktor Osnovne škole u Kučevu, koji je aktivista Srpske napredne stranke a njegova supruga Snežana Jovičić poverenik Mesnog odbora SNS Kučevo.

U predvečerje novih predsedničkih i verovatno parlametarnih izbora, predstavnici Srpske napredne stranke u Kučevu imaju potrebu da se pojavljuju na svakom mestu i pokažu kako vlast SNS-a brine za narod. Njihova popularnost u Kučevu je ravna nuli ali lokalni finkcioneri Kučeva se nadaju da će opstankom Srpske napredne stranke na nivou Republike, vlast u Kučevu možda produžiti svoju vladavinu. Svi su oni svesni da bi se gubitkom predsedničkih i parlametarnih izbora na nivou Republike, vlast u Kučevu srušila kao kula od karata.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

41 Komentari

  1. Vučić je u velikoj panici, ima predosećaj kao da će izgubiti vlast, (što će se i desiti) i zato čini sve kako bi još jednom opstao na vlasti. Deli se novac i šakom i kapom, ali džaba je sve kada će te vrlo brzo videti da vas narod više NEĆE.

  2. Trinesta plata je nagrada za zaposlene uoci Nove Godine i Bozica! Mi trenutno nemamo ni normalnu platu a kamoli trinestu, zato sto opstina trpa u guzicu Pretorijanskoj gardi, sebi i botovima za sendvice sa salamom dugmetarom dok narod pati i gladuje.

  3. Ima u pojedinim domaćinstvima više dece kojima oba roditelja ne rade nigde i nemaju nikakve prihode, ali opštinski budzovani su potpuno zaboravili na njih, kao da oni nemaju stomak i dušu, važno je da su njima podelili, sram ih bilo. Dokle bre više?

  4. Komunalci nisu dobili 40000. Dobili su samo iz opstine. Mnogo su se nervirali kod nas kad su culi za to. Ko da samo iz opstine imaju dusu

  5. Још нисам чула да неко у пропалој општини дели 13 плату? Скандалозна и срамна одлука председника општине. За сваку осуду

  6. Držite sve pod vašom kontrolom, ponašajte se tipično diktatorski, uzmite što više od ovog jadnog naroda koji se još vrti ovde, nećete dugo, dolazi vam polako kraj. Zašto niste na vaš portal objavili da ste podelili 13 platu, jer je to sramota? Imali ste dobru proizvodnju, dobru prodaju kako na domaćem tako i na stranom tržištu, uštede u materijalu, repromaterijalu itd pa zašto se ne bi malo omastili. Još da vas podsetim da vam proizvodni pogoni na teritoriji opštine odlično funkcionišu, omladina radi, prima plate, pa lepota jedna. Stidite se vaših pozicija koje i ovako ih nezasluženo zauzimate. Hvala ovom portalu što nam omogućava da i mi Gedža saznamo pravu istinu.

  7. 😂😂😂😂 Ma šta to ovde čitam…
    Opasan ,Kučevački kartel , krade deci poklone od Deda Mraza…😂😂😂
    Pa pozovite Baku Mrazicu da dodje u Kučevo
    i da ih za 3 sekunde ih rastera sa lnom njenom oklagijom….😂😂😂😂
    A u ambijentu u kome gradjani CELOG OVOG regiona Istočne Srbije zamrznuto i nemo , kao TV seriju i da to nikakve veze sa njima nema ,gledaju direktan sukob koji traje
    DVA POTPUNO SUPROTNA KONCEPTA I PARADIGME BUDUĆNOSTI CELOG OVOG REGIONA ISTOČNE SRBIJE U 21.VEKU :

    * ,,AFRIČKI KONGO KONCEPT,, – regiona samo za rudarenje i brutalnu eksploataciju rudnih i prirodnih bogatstava uz ekološko satiranje regiona i uvoz za to neophodne radne snage.

    * ,, EVROPSKI KORIDOR KONCEPT,, – pripadajući
    transevropski multimodalni koridor koji je temelj i osnov demografskog opstanka SVIH sektora i potencijala celog ovog regiona Istočne Srbije….

    ..mozda bi Baka Mrazica , i kad već dolazi ,
    mogla i to da resi…. u sledeće 3 sekunde….
    😂😂😂

  8. Ovakvu vlast ne interesuju multimedijalni koridori a ni narod u celini. Njihovo je da uzmu iz budžeta koliko god mogu a posle će sa sa tim parama preseliti u neki od većih gradova.

    1. Meni nije jasno što se ovi na vlasti toliko kučoperu kad ih u zadnje vreme niko ne ferma ni za dva groša. Pokušavaju da našim parama ponovo osvoje vlast. Svaki dinar će te vratiti i to sa debelom kamatom.

  9. Pre neki dan direktor Šumskog gazdinstva Kučaj je bio u vrtiću i podelio paketiće decu, danas vidim da su šumari odneli po selima oko 15 paketića. Hvali se direktor ŠG Kučaja kako je odgovoran a svi znamo da je zreo za dugogodišnju robiju. Samo da im padne Vučić, sve će im doći na naplatu

  10. Svi iz opštine kao i članovi njihovih porodica su morali da novu godinu dočekaju u hotelu rudnik,tako je bilo naređeno,znači pare su morali da potroše kod perišića.

  11. Ovo je vrhunac bahatosti i bezobrazluka, a sve je to posledica nase pasivnosti, e pa sve dok ne budemo uzeli g….ve morke i najurili razne rodjake, kumove i ostali olos koji se dovukao na vlast, nece nam biti bolje. Narod je ogorcen a drzava stoji sa strane i posmatra ovu sramotu…

  12. Živim u Kučevu, radim u firmi i ovde je uspeh ako i 12 plata godišnje bude isplaćeno. A kako smo tunjavi, ubediće nas da je i 10 sasvim dovoljno. Nadam se da ćemo se osvestiti više. Koliko god ja voleo moje Kucevo, moju Srbiju, mislim da ću morati svirati kraj. Ne toliko zbog love, već mi je više pun ku**l svega. Verujem da je i većini mojih sunarodnika. Ne kukam, samo zapažam. Bukvalno, treba bežanija iz ove opštine ali i države. Što sam stariji, sve me manje drži ona spika u kojoj se moraš boriti i nikad ne predati. Boriću se gde god da odem, ali na ovakvo zatrovano društvo u kom živimo teško da ću nabasti. Ovako ludilo od opštine i države ne postoji nigde. Ne pratim vesti, ne gledam televiziju, izbegavam priče o politici… Odem do rođaka, komšije i bilo gde i na kratko pogledam vesti(desilo se) i pomislim da ovi što čitaju vesti duvaju lepak. Svaka čast ljudima koji to mogu pogledati. Ne šalim se. Da li da im pružim ruku ili da pobegnem od njih.

  13. Poštovani g .Mišiću…uz puno poštovanje Vas i vašeg napisanog komentara….
    niste dobro informisani….
    Gradjani CELOG ovog demografski ,ekonomski,socijalno, ekološki…
    IZDIŠUĆEG regiona Istočne Srbije su
    i MEGA ZAINTERESOVANI
    i pruzaju ,na svoj način ,
    i oni u Srbiji i oni u našoj velikoj dijaspori,
    PUNU I OGROMNU PODRŠKU,
    ,,EVROPSKI KORIDOR,, KONCEPTU
    budućnosti CELOG ovog regiona Istočne Srbije.
    Tačka.
    To APSOLUTNO I NEOBORIVO POTVRDJUJE
    i postojanje velikog broja Facebook ,Viber, Whats App,Instagrame…itd…javnih gradjanskih GRUPA na kojima se NAJSNAŽNIJE PODRŽAVA TRANSEVROPSKI
    (Atlanski oken-Crno more)
    ,,KORIDOR ŽIVOTA ,,
    kako ga sami ti gradjani nazivaju ,
    Multimodalni saobracajni koridor -Istok (Crnomorski koridor).
    Kako ste Vi Kučevljanin, mozda vam je
    ,,najbliže ,, da za pretragu na Internetu
    i za nekih 5 sekundi ,samo ukucate :
    facebook autoput istočne srbije….

    I odmah ćete videti jednu od tih Javnih grupa gradjana… inače NASTALU baš u vašem KUČEVU…
    sa 3.410(tri hiljde četiristotine deset)
    JAVNO REGISTROVANIH ČLANOVA…
    Na stotine ih članova je baš Vaših Kučeljana..proverite..😉
    Dakle članova pod punim imenom i prezimenom,fotografijom..
    itd..itd…
    A videćete tamo i brojne (na desetine) tematskih mapa i relevantnih dokumenata o ,ovom ,,KORIDORU ŽIVOTA,,
    Ili kako ga ti isti gradjani iz CELOG lvog regiona Istočne Srbije takodje ,i iz nekih njima poznatih razloga, nazivaju,
    strogo cenzurisanom
    ,,ZABRANJENOM KORIDORU,,,.😀
    A ukucajte i pogledajte i npr.. :
    Javnu grupu gradjana u poslednje vreme u CELOJ Srbiji neverovatno popularne
    Rudne Glave…😀😀😀
    Dakle za samo 5 sekundi za tu pretragu ukucajte samo :
    Facebook Rudna Glava centar
    i videćete i tamo takodje tematske mape i dr.
    ovog ,,KORIDORA ŽIVOTA,, ..😀😀😀
    I takvih i sličnih različitih grupa gradjana je veoma veliki broj u CELOM ovom regionu Istočne Srbije…
    A ja lično nikada ne čitam tih, recimo, 3.410 članova ove prve prethodno navedene grupe …kao 3410 članova…
    NEGO KAO 3.410 NAŠIH FAMILIJA…
    I SVI oni, a i još mnogo,mnogo VEĆI broj gradjana CELOG ovog regiona Istočne Srbije su potpuno edukovani o tome
    DA SE NIKADA I NIGDE U EVROPI
    A NI U SRBIJI
    NIKADA I NIJEDAN REGION
    NIJE NI OPORAVIO NI RAZVIO
    BEZ SVOG PRIPADAJUĆEG KORIDIRA…
    Pa to NIKADA NEĆE
    NI CEO OVAJ REGION ISTOČNE SRBIJE
    BEZ SVOG ,,KORIDORA ŽIVOTA,,
    Pa onda pomnozite broj tih grupa,
    pa broj članova …pa broj familija….😉
    I obavezno… PROVERITE sve ovo sami…
    Jer sto bi rekli naši stari
    :,, Ako koza laže…rog ne lsže.,
    😀 I pozdrav iz 🚞

    .

    1. Poštovani Nenade, slažem se sa vama da TRANSEVROPSKI (Atlanski oken-Crno more)
      ,,KORIDOR ŽIVOTA ,, podržavaju svi građani istočne Srbije ali su oni u ovom trenutku nemoćni da se po tom pitanju suprotstave Aleksandru Vučiću i korumpiranim političarima ovog dela Srbije koji ne znaju da dignu glas protiv nakaradnijh i mnogo prioritetnijih autoputeva od našeg koridora. Mi jedno što možemo je da izostavimo Vučićev izbor na glasačkom listiću kao i njegovih partijskih korumpiranih drugova.

  14. Gledam jutros dnevnik na Pinku, prikazuju do detalja slike sa protesta u Holandiji a kad protestuju u Srbiji ništa ne možeš da vidiš o tome na našim televizijama. Vučić se pojavljuje na svakom koraku, hoće da pokaže kako sve zavisi od njega, kako on pušta kišu, sunce i vetar. Narod je ubeđen da Vučić otvara fabrike, gradi puteve i pobeđuje u sportu. Ono što je u normalnim državama nenormalno u Srbiji je normalno. Treba svi da shvatimo da Vučić nije božanstvo već običan čovek koga je narod postavio da bude prvi među nama jednakima i uz to narod ga plaća ali narod je taj koji treba da ga hvali i kritikuje odnosno donese zaključak o njegovom radu. Da Vučić dobro radi, narod iz našeg regiona ne bi masovno odlazio na zapad a nema nikog da se vrati u Srbiji. Svi naši političari na lokalu pokušavaju da ga kopiraju, čist primer su ovi vaši Deda Mrazovi i Baba Mrazice sa lokala.

  15. Општина изразито неразвијена а они међусобно деле тринаесту плату. То говори да власт у Кучеву интересује само новац а грађани су за њих задња рупа на свирали. Ангажовали су црнокошуљаше (обезбеђење у црним мајицама њих 30) и насилно преузели власт да би пљачкали буџет.

  16. Trinaesta plata je postojala u ona bezbrizna vremena kad je skolovanje bilo besplatno, zdravstvo takodje, godisnji odmor zaista bio godisnji odmor za sve, sindikati zaista bili sindikati, kad je radnik smeo da kritikuje direktora, a deca su isla na letovanje na more i zimovanja na planine, i sve to o trosku drzave…bese nekad zlatno doba! Ovo sad Vucicevo je kao da zivimo u “cucavcu”, malo malo pa neko vrsi veliku ili malu nuzdu po nama, radnicima, narodu…nije daleko dan kada cemo bitangama naplatiti sve pa i deda mrazovima koji misle samo na sebe

  17. Poštovani g.Mišiću, nikada nisam bio član neke stranke ,ali sam kao i većina ljudi u Srbiji imao niz poziva da se učlanim u neku od njih.
    Ali kao i svim običnim ljudima mojih godina u Srbiji ne bi mi trebalo više od 10 minuta da se obučim za stranačnog političara. Za lokalnog i manje.
    Ovim našim mladjima možda treba 15-20 minuta ,maksimum.
    Tako da smo svi mi u Srbiji i eksperti-političari ,
    a neki su i samo to, jer oni od toga žive.
    Sreo sam lično bezbroj političara svih nivoa iz svih stranaka j Srbiji u zadnjih 30 godina.
    Samo u toku razvoja Projekta ,,Koridora života, , CELOG ovog regiona Istočne Srbije sreo sam lično i tačno 61(šesdeset jednog) gradonačelnika , predsednika opštine i načelnika okruga iz CELOG ovog regiona Istočne Srbije iz svih stranaka koje su vladale .
    Samo u Kučevu najmanje trojcu…da ne nabrajam.
    Njihovih zamenika ,pomoćnika, savetnika, načelnika uprave ,članova veća, predsednika lokalnih skupština ,skupštinskih odbornika, administrativaca…što je i normalno obzirom na značaj ovog Projekta i njegov regionalni razvoj , bar 15 puta veći broj ljudi.
    Isto vazi i za regionalne privredne komore, regionalne razvojne agencije , i druge institucije ,stručne,obrazovne,itd . iz CELOG ovog regiona Istočne Srbije …
    Ne znam koliko još ljudi ima to i takvo iskustvo, mozda mnogi, ali zbog toga mislim da sam dovoljno relevantan da ovde napišem sledece:
    NIKADA I NIJEDAN OD NJIH NIJE OSPORIO
    DA JE ,,KORIDOR ŽIVOTA,, BAŠ TO ŠTO O NJEMU GOVORI OVAJ NAZIV ,
    KOJI SU MU DALI SAMI GRADJANI CELOG OVOG REGIONA ISTOČNE SRBIJE
    Takodje:
    Gradjani CELOG ovog regiona Istočne Srbije ,
    pa i Kučevljani,
    moraju odmah :
    1) DA BUDU POTPUNO FOKUSIRANI SAMI NA SEBE I SVOJ OPSTANAK I SVOJ INTERES…
    A NE NI NA KOGA DRUGOG…
    JER AKO TAKO BUDE
    SVI POLITIČARI ĆE SE PRED TIME I POVITI I PRILAGODITI.
    SVI …I BEZ IJEDNOG IZUZETKA .TAČKA.

    2) DA ODMAH PRESTANU DA GLEDAJU U NAZAD…
    I DA NEPRESTANO PRIČAJU O TOME ŠTA JE BILO.
    I DA ODMAH POČNU DA GLEDAJU U NAPRED ….
    I DA PRIČAJU O TOME ŠTA SADA TREBA URADITI.

    3) DA ODMAH POČNU DA POTPISUJU GRADJANSKE PETICIJE O SVIM ONIM ZA NJIH ŽIVOTNO NAJVAŽNIJIM I NAJBITNIJIM STVARIMA I PROJEKTIMA I PROBLEMIMA, EKOLOŠKIM,RAZVOJNIM I DEMOGRAFSKIM.

    I SVE DRUGO pa i političko stranačke i izborne teme i nadmetnja i borba za i protiv vlasti neka idu i dalje kako idu…i treba da idu…

    I NEKA SE POLTIČKE STRANKE JAVNO ODREDJUJU PREMA TIM ZAHTEVIMA I PETICIJAMA GRAĐANA….
    A NE OBRATNO….

    I NEKA IM OD TOGA ZAVISI NJIHOV
    POLITIČKI REJTING I USPEH KOD GRAĐANA…
    A NE OBRATNO.
    A borba za vlast neka ide PARALELNO
    sa ovim
    GRADJANSKIM PROCESOM BORBE ZA SOPSTVENE INTERESE
    I OPSTANAK NJIHOVE DECE I SOPSTVENI OPSTANAK GRADJANA CELOG OVOG REGIONA Istočne Srbije.
    Tačka.
    I to je CELA priča.
    GRADJANSKE PETICIJE.
    Tačka.
    I da se SVI političari i stranke samostalno i jasno izjasne o SVAKOM TAKVOM GRAĐANSKOM PRETICIJOM FORMALIZOVANOM,
    FORMULISANOM
    I DEFINISANOM
    ZAHTEVU GRADJANA.
    I u roku od ODMAH …
    gradjani CELOG ovog regiona Istočne Srbije
    biće i EKOLOŠKI ZAŠTIĆENI..
    I IMAĆE SVOJ ,,KORIDOR ŽIVOTA,,.
    Tačka.
    Bez koga u 21.veku i Evropi
    demografski ,ekonomski ,socijalni..
    opstanak i razvoj CELOG ovog
    regiona Istočne Srbije…
    NE POSTOJI.
    Tačka.
    Dakle..SVE je u rukama SAMIH gradjana ovog regiona Istočne Srbije….
    Kakvi crni Kučevački i drugi karteli…😂😂
    Ako gradjani nisu mutava i potunjena, ponizna i neverna turska raja …nego gradjani Srbije u Evropi i 21.veku…
    KO JE TAJ ( ILI TI)
    KOJI ĆE PRETHODNO
    NAPISANO
    DA SPREČI…
    DA NEČUJNO I NETRANSPARENTNO
    BLOKIRA I CENZURIŠE…?
    KAKO SE ZOVE TAJ (ILI TI) …?
    😀😀😀😀
    I to je jedina i prava REALNOST.
    A sve ostalo su samo spinovi i ispiranja mozga
    u raznoraznim ciljevima
    zastrašivanja i kontrole gradjana
    CELOG ovog regiona Istočne Srbije.
    Ali GRADJANI CELOG OVOG REGIONA
    ISTOČNE SRBIJE
    SAMI REŠAVAJU SVOJU SUDBINU
    U 21.VEKU.
    😀

  18. Deda mraz Radenko je pasa od Ace Karatiste a bio je delegat na snsovskoj skupstini. Postavio ga pasa Aca za direktora bez diplome i to pred penzijom.

    1. Nema veze, napraviće sns-bagra i diplomu ako treba, to je već razrađeno, gospa janošević direktor u drugoj školi ,,pravi ugovoce -diplomce,, klimoglavce, beskičmenjake i sendvičara za autobuse.

  19. Врло је могуће да се за четрдесет хиљада огребао и бестидни, безобразни и препотентни Новица Јаношевић уништивач Кучева који има пет функција а ниједну не обавља ваљано

  20. .😀…zaista veoma brojni komentari iz Kučeva ….veoma brojni …razna imena….pikantni i precizni detalji…
    I vi smo na ovom Portalu Tpknews već mnogo ,mnogoputa čitali na stotine sličnih ,istih ….Izgleda , i više nego očigledno , da u Kučevu
    baš SVI i baš SVE znaju…😀
    Pa kada je to u Kučevu već tako….
    i SVI SVE ZNAJU…
    da li bi neko od Kučevljana bio tako ljubazan
    da nam ovde napise …da svi znamo…
    Koliko , naprimer, ….
    GRAĐANSKA INICIJATIVA KUČEVLJANA
    ZA ZAŠTITU REKE PEK,
    ŽIVOTNE SREDINE
    I JAVNOG ZDRAVLJA
    GRAĐANA KUČEVA
    I NJIHOVE DECE
    …ima potpisa Kučevljana ….? Unapred zahvaljujem.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker