UHAPŠEN IVAN ILIĆ: Pritvor za sina bivšeg gradonačelnika Požarevca zbog prevare!

Ivan Ilić (44) iz Požarevaca, sin bivšeg gradonačelnika Miomira Ilića (SPS), zaposlen u Turističkoj organizaciji, pritvoren je na mesec dana, zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara, saznajemo u požaevačkom Osnovnom tužilaštvu.

Osnovni sud

Prema tim saznanjima on se tereti da je od 2009. godine prevario više lica, od kojih je dobio 150.000 do 200.000 evra, obećavajući im povoljnu kupovinu gradskih lokala. Među prevarenima su i njegova rođaka, svastika i prijatelj iz Kostolca.

Posle hapšenja i određenja policijskog zadržavanja od 48 sati, usledilo je njegovo saslušanje i tada je izjavio da nema njegove krivice. Tvrdio je da je on žrtva prevare, jer je novac dobijen od drugih predavao jednom licu koje je obećavalo kupovinu lokala po povoljnoj ceni.

Turistička organizacia Požarevac firma u kojoj je radio uhapšeni Ilić

Kako saznajemo iz izvora bliskog istrazi, on je prilikom poslednjih Ljubičevskih konjičkih igara prisvojio novac od ulaznica, ali nije procesuiran jer je, nakon sprovedenih predistražnih radnji, novac ubrzo vratio. Takođe prema nezvaničnim informacijama, novac dobijen putem prevare osumnjičeni je trošio na kockanje i vraćanje kockarskih dugova. Kupovinu lokala po povoljnoj ceni obećavao je ljudima dok mu je otac bio na visokim funkcijama kao predsednik Skupštine grada Požarevca i kasnije kao gradonačelnik.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker