HARALI DVE GODINE: Požarevački klinci pljačkali pošte širom Srbije, pa trošili pare na izlaske i letovanja (FOTO)

Ivan S. (19), Milan S. (23), Zoran Đ. (25) i Aleksandar N. (25) iz Požarevca uhapšeni su jer se sumnja da su u poslednje dve godine opljačkali i do 50 pošta uglavnom na periferiji većih gradova širom Srbije.

Foto: Privatna arhiva

Naime, u noći između srede i četvrtka, u Banatskom Novom Selu uhapšena su četvorica lopova u trenutku dok su iznosila kasu tešku nekoliko stotina kilograma na kolicima koja se koriste za građevinske poslove.

U tom momentu u kasi se nalazilo gotovo dva miliona dinara, a lopovi su bili maskirani fantomkama i nosili radničke rukavice!

Milan S. (levo) i Zoran Đ. (desno) / Foto: Privatna arhiva

Mladi razbojnici su prvo presekli katanac kojim je bila zaključana pošta, razvalili ulazna vrata i odvalili kasu koja je bila zabetonirana, da bi je zatim izneli na kolicima. Kod sebe su imali maljeve, pajsere, čekiće i klješta za sečenje armature.

Za prenos kase i oruđa koristili su veliki “mercedes”. Njihov način rada podrazumevao je da nakon obijanja pošte, kasu odnesu do obližnje njive gde je provale, otvore i izvade novac, a onda je obavezno zapale da bi prikrili tragove, otiske i DNK.

Zoran Đ. / Privatna arhiva

Veruje se da je grupa koja se pljačkama bavi već dve godine iznosila kase iz pedesetak pošta, te da su operisali na teritorijama Pančeva, Valjeva, Smedereva, Kragujevca, Požarevca, Kruševca, Jagodine i Kraljeva.

– Na meti su im uglavnom bile slabo čuvane prigradske pošte u koje su upadali isključivo noću. Računali su na to da u gluvo doba noći niko neće ni čuti njihovu provalu i burgijanje, a pošte nisu imale čuvare – kaže izvor upoznat s istragom.

Ivan S. (sa novcem u rukama) / Foto: Privatna arhiva

Plen bande varirao je od oko 200.000, pa do rekordnih dva miliona dinara, sa koliko su sada uhapšeni.

Zanimljivo je da su mladići novac trošili isključivo u skladu sa godinama – na provode, letovanja, kafane. Sva četvorica su ujedno i prijatelji iz Požarevca koji se godinama poznaju, a obijanjem su počeli da se bave u ranoj mladosti: Ivan S. je prve provale sa grupom obavio još kao maloletnik!

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker