NEMAJU SAMO POŽAREVLJANI TU PRIVILEGIJU: I Gradištanci će da se voze u ukradenim italijanskim autobusima?

Zaposleni u kompaniji Ariva Litas su najavili da će u ponedeljak potpuno obustaviti saobraćaj u Požarevcu i Kostolcu.

Screenshot

Kako kažu iz ove kompanije, protest su radikalizovali zbog toga što niko od nadležnih, nije reagovao na njihova upozorenja da je tender za izbor privatnog partnera za usluge prevoza u Požarevcu, sproveden nezakonito.

Podsećamo, ova odluka za radikalizacijom protesta doneta je nakon niza neregularnosti tokom tenderskog procesa s obzirom da je dokumentacija u suprotnosti sa javno objavljenom studijom o saobraćaju i sa projektom javno privatnog partnerstva odobrenog od nadležnog organa, a najpre zbog toga jer je kreiran samo za jednog ponuđača koji jedini u Republici Srbiji poseduje 25 vozila sa pogonom na komprimovani prirodni gas a mlađih od 9 godina.

Kako nezvanično saznaje TPKNEWS, i čelnici iz opštine Veliko Gradiše dobili su direktivu iz stranke da se ugovor na tenderu za prevoznika u ovoj opštini dodeli prevozniku „Duga“ iz Petlovače kod Šapca koja će konkurisati sa firmom “Continental-Turs” iz Kule, opština Malo Crniće.

Takođe kako nezvanično saznaje TPKNEWS, pojedini gradištanski čelnici iz SNS-a dobili su već po 5.000 evra u kovertama da bi potpisali ugovor, kao što smo već prethodno naveli, sa prevoznikom „Duga“ iz Petlovače kod Šapca koja će konkurisati sa firmom “Continental-Turs” iz Kule, opština Malo Crniće na period od, ni manje, ni više, od 7 godina, gde će opština Veliko Gradiše biti u obavezinarednih 7 godina da ovim prevoznicima na godišnjem nivou plaća iz budžeta opštine 24 miliona dinara.

Podsetimo se, suprug vlasnice firme “Continental-Turs” Emine Mladenović, Ljubiša Mladenović je, početkom novembra 2013. godine u Italiji, uhapšen zajedno sa još jednim njegovim sunarodnikom, na osnovu izdatog naloga za hapšenje italijanskog tužilaštva u Veneciji, oktobra 2013. godine, zbog sumnje da je u periodu od februara do juna 2011. godine ukrao sedam autobusa na teritoriji regije Veneta i Venecije, i iste prebacivao u Srbiju koje je preregistrovao na ime njegove tadašnje autoprevozničke firme “Lazar Kontinental”. Zbog nedovoljno dokaza, Ljubiša ubrzo nakon toga biva pušten iz zatvora.

Lokalne novine iz Vićence pišu o Ljubišinom hapšenju u hotelu/ Foto: Screenshot ilgiornaledivicenza.it

Nakon detaljne istrage policije i dovoljno prikupljrnih dokaza, po nalogu tužilaštva u Veneciji pokreće se ponovo potraga za Ljubišom. On je polovinom februara 2014. godine, lociran u jednom hotelu u Vićenci, nakon čega je ponovo uhapšen i sproveden u pritvor.

Međutim, Ljubiši je dozvoljeno da se brani sa slobode, što on koristi i uspeva da pobegne iz Italije za Srbiju. Nakon što je uspeo da se dočepa Srbije, Ljubiša menja prezime (Lazić) i uzima prezime njegove supruge Emine Mladenović. Firmu “Lazar Kontinental” briše iz registra APR i otvara novu firmu “Continental-Turs” na ime njegove supruge, na koju prebacuje i sve autobuse, uključujući i one ukradene.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker