HAOS U BEČU: Nakon napada na zastavu Izraela u centru grada došlo do divlje tuče (VIDEO)

Austrijski mediji bruje o antisemitskom činu koji se u petak uveče dogodio u centru Beča, gde je ispred sinagoge nasilno strgnuta izraelska zastava.

Screenshot/Twitter

Austrijski mediji navode da se pojavio video snimak koji je na društvenoj mreži X (bivši Tviter) objavio Bini Gutman, bečki član Uprave Svetskog jevrejskog kongresa.

On je naveo da se na snimku vidi mlađi muškarac koji učestvuje u verovatno politički motivisanom činu mržnje prema Izraelu dok mu drugi pomaže u tome.

Navodi se da je bečka policija potvrdila incident i objavila da se on dogodio u 2 sata u noći između petka i subote.

Gutman je naveo da je ovaj incident potvrda da je “situacija za Jevrejke i Jevreje i u Evropi ozbiljna”.

U snimku, koji su objavili i austrijski mediji, vide se dva mlađa muškarca koji iznad ulaznih vrata sinagoge nasilno skidaju izraelsku zastavu.

U neposrednoj blizini se vidi i mlada žena koja oponaša pucanje iz mitraljeza.

Austrijski list Hojte je objavio tekst pod naslovom “Nakon napada na zastavu u Beču došlo do divlje tuče” i nadnaslovom “Mržnja prema Izraelu”, navodeći da je jedan od očevidaca incidenta hteo da zadrži tu ženu, ali ga je u tome sprečilo više osoba, a jedna od njih ga je povredila udarcem u lice povredila.

Policija je, nakon dolaska na mesto incidenta našla zastavu i krenula u potragu za počiniocima za kojima još uvek traga.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker