U ZDRAVOJ SREDINI: laznica domaćin obeležavanja Svetskog dana hrane

Svetski dan zdrave hrane tradicionalno se obeležava polovinom oktobra u Laznici, selu nadomak Žagubice u Osnovnoj školi ”Jovan Šerbanović”.

Dan zdrave hrane

U okviru kampanje „Oktobar – mesec zdrave ishrane“, 15. oktobra u Laznici biće obeležen Svetski dan hrane koji se ove godine obeležava pod sloganom „Pravilna ishrana, dostupna i pristupačna svima – za svet bez gladi“.

Direktor OŠ “Jovan Šertbanović” u Laznici Neša Pećić, kaže da je cilj obeležavanja ovog dana informisanje javnosti o značaju zdrave hrane, kao i da se kod mladih i dece stvore dobre navike konzumiranja zdrave i pravilne ishrane.

Na početku manifestacije biće održana izložba osnovaca koji su od hrane napravili umetničke radove, a najbolji će biti nagrađeni.

Potom će doktor Saša Dražilović održati predavanje na temu zdrave ishrane, a potom će se degustirati hrana iz školske kuhinje, koja je spravljena po receptrima predaka.

Opština Žagubica sa okolnim selima predstavlja jedno je od najzdravijih sredina za proizvodnju voća i povrća u Srbiji, i zato vredni domaćini pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže 15. oktobra.

Organizator obležavanja zdrave hrane je Institut za javno zdravlje u Požarevcu.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close