U ZDRAVOJ SREDINI: laznica domaćin obeležavanja Svetskog dana hrane

Svetski dan zdrave hrane tradicionalno se obeležava polovinom oktobra u Laznici, selu nadomak Žagubice u Osnovnoj školi ”Jovan Šerbanović”.

Dan zdrave hrane

U okviru kampanje „Oktobar – mesec zdrave ishrane“, 15. oktobra u Laznici biće obeležen Svetski dan hrane koji se ove godine obeležava pod sloganom „Pravilna ishrana, dostupna i pristupačna svima – za svet bez gladi“.

Direktor OŠ “Jovan Šertbanović” u Laznici Neša Pećić, kaže da je cilj obeležavanja ovog dana informisanje javnosti o značaju zdrave hrane, kao i da se kod mladih i dece stvore dobre navike konzumiranja zdrave i pravilne ishrane.

Na početku manifestacije biće održana izložba osnovaca koji su od hrane napravili umetničke radove, a najbolji će biti nagrađeni.

Potom će doktor Saša Dražilović održati predavanje na temu zdrave ishrane, a potom će se degustirati hrana iz školske kuhinje, koja je spravljena po receptrima predaka.

Opština Žagubica sa okolnim selima predstavlja jedno je od najzdravijih sredina za proizvodnju voća i povrća u Srbiji, i zato vredni domaćini pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže 15. oktobra.

Organizator obležavanja zdrave hrane je Institut za javno zdravlje u Požarevcu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker