DRUGOVI, DOLAZI VREME ĆORKE: Dramatugija u požarevačkom Vodovodu se nastavlja

Već skoro pune dve godine, u požarevačkom Vodovodu i kanalizaciji, vlada anarhija i pomalo monarhija u trenutku kada je dirktor Aca Dimitrijević izigrava kralja Džordža IV, dok njegov zastupnik vlastele je Dragan Kokić, sa svojim poslovnim partnerom Stević Slađanom.

Foto: Privatna arhiva

Naime, već nekoliko meseci vodi se diskusija oko toga da je požarevački vodovod zbog rentiranja objekta od javnog izvršitelja u štetnom zakupu i da je račun Vodovoda u konstantnom minusu zbog lošeg poslovnog zakupa.

Međutim, nije zakup objekta od izvršitelja Marka Nikolića upropastio poslovanje i finansije Vodovoda, već to dugi niz godina, potajno, čini Dragan Kokić, tehnički direktor Vodovoda, koji je svoju diplomu sa pečatom i potpisom nekog vojnika teritorijalne odbrane, stekao u mesnoj zajednici Osijek, sa svojim poslovnim partnerom Slađanom Stevićem iz Beranja.

Samo u julu mesecu, JKP “Vodovod i Kanalizacija Požarevac” je raskinuo ugovore sa 11 radnika, koji su ostali na ulici a kombinacija Dragana Kokića i Slađana Stevića je, da tih 11 ljudi prebace u firmu PD UG “UNITED ENGINERRING”, a onda pomenuta firma iznajmi tih istih 11 radnika Vodovodu po trostruko većoj ceni!

Slađan Stević, je istovremeno i odbornik u Skupštini grada Požarevca sa liste Socijalističke partije Srbije, a istovremeno i direktor firme PD UG “UNITED ENGINERRING”, što znači da krši zakon jer je u sukubu interesa, odbornik, a kao direktor firme, dobija posao od preduzeća čiji je osnivač grad Požarevac. Konkurise pa dobije i po neki posao i za JP “Toplifikacija”, ali tamo nema nema tih kombinacija kao u Vodovodu.

Od tendera za krpljenje rupa koje ugovori sa Vodovodom, izvlači maksimum, u smislu da mu poslove krpljenja obavlja šef gradnje PZP-a, Luković Željko iz resursa PZP Požarevac, a naplata je preko firme Slađana Stevića PD UG “UNITED ENGINERING” D.O.O. Beranje.

(Ekipa Tpknews.com)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker