KAO NA DIVLJEM ZAPADU: U sred bela dana, iz vatrenog oružja, upucan pas u centru Velikog Gradišta

U utorak, u sred bela dana, oko 13:30 sati, u centru Velikog Gradišta upucan je iz vatrenog oružja pas Bobi.

Foto: Lidija Anokić

Pas je upucan u blizini benzinske pumpe, a zatim je krenuo ka Domu zdravlja i odatle je odvezen u veterinarsku stanicu.

Lidija Anokić predsednica Udruženja za zaštitu životinja i životne sredine ”Zoja” Veliko Gradište bila je na licu mesta i psa odvela kod veterinara.

Lidija Anokić kaže da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica, izvršioca ovog gnusnog dela. Dok za upucanog Bobija kaže da je u pitanju vlasnički pas koji je igrom slučaja završio na ulici. Hranili su ga ispred jedne zgrade u centru grada, i da je Bobi sa svima komunicirao i bio veoma fin. Lidija pretostavlja ko je upucao Bobija, ali nema dokaza o tome.

Foto: Lidija Anokić

Veterinar Stevan Stanojević iz ordinacije “Viva vet” iz Požarevca koji je Bobiju pružio prvu pomoć, kaže da je pas u ordinaciju stigao u stanju šoka. Imao je krvarenje u abdomeu i povraćanje. Bobiju je pružena sva potrebna pomoć – kiseonik i infuzija, jer je smatrao da bi mu laparotomija samo učinila gore, što se kasnije ispostavilo tačnim.

Operaciju je bilo nemoguće uraditi, jer se metak rasprsnuo u telu jadnog psa. Nažalost, Bobi je u toku noći preminuo od posledica ranjavanja.

Da li će neko reagovati povodom ovog slučaja? Da li će državni organi uraditi svoj posao? Da li će ovaj monstrum koji sa vatrenim oružjem šeta gradom biti priveden licu pravde?

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker