SPREMNI I ORUŽJEM DA BRANE: Gradištanski opštinari, naredili da se ukloni grobno mesto Ruskog Kozačkog generala

21. novembra 2019. godine, u Velikom Gradištu je održan parastos i osveštavanje grobnog mesta Ruskog Kozačkog generala IPPOLITA IVANOVIC UGLIČININA, a koji je rehabilitan od strane Atamana iz Velikog Gradišta, Radoslava Živkovića.

Foto: TPKNEWS

Kako je za “TPKNEWS” ispričao Ataman Radoslav Živković Rajko: – Restauriranje groba Ruskog Kozačkog generala IPPOLITA IVANOVIC UGLIČININA nije finansirao JKP “Dunav”, nikada ništa nisu ni platili. Prvobitno restauriranje ja sam lično finansirao i uradio sa svojom ekipom uz pomoć radnika JKP “Dunav”, Duleta. Materijal sam kupio i platio isključivo mojim novcem, o čemu imam i dokaze jer nije bilo ni javne nabavke, što se možes proveriti. Ograda je varena i sastavljana iz delova skršeno i navareno je dosta novog gvožđa. Izbetonirao sam opseg i slomljeni spomenik je podignut i zakrpljen – , kaže naš sagovornik.

Rajko kaže da mu je upravnik groblja u Velikom Gradištu, Gordana Jecić, javila da je dobila naređenje od direktorke JKP “Dunav” Ljubice Mitić, da mora u što kraćem roku, da ukloni ploču sa natpisom ko je renovirao spomenik, da se ukloni sa grobnog mesta Ruskog Kozačkog generala sve što je do sada restaurirano i da se ukloni njegov spomenik, jer se kako nam je Ataman Radoslav rekao, žalio dotični građanin Žarko Živanović.

Foto: TPKNEWS

– To nije delo JKP “Dunav” i sramno je da se neko drugi kiti mojim delom pa ni taj Žarko Živanović, koji je ukazao na zapušteno groblje da treba da se uređuje, kao i za spomenike. Njegovo delo je samo na lepoj reči i ukazanom grobu ruskog generala koje je bilo zapušteno. Nije učestvovao u sređivanju groba niti ga je finansirao – , zaključuje Ataman iz Velikog Gradišta Radoslav Živković.

Ataman Radoslav skreće pažnju da, ukoliko dođe do uklanjanja ploče i skrnavljenja groba, biće obaveštene sve nadležne institucije i ambasada Ruske federacije, dok članovi udruženja svesrpskih Kozaka su spremni, ako zatreba i oružjem da brane grob Ruskog Kozačkog generala.

Foto: TPKNEWS

Redakcija “TPKNEWS” je pokušala da stupi u kontakt sa direktorkom JKP “Dunav” Ljubicom Mitić, i sa upravnicom groblja u Velikom Gradištu, Gordanom Jecić, ali, ni jedna ni druga nisu htele da se jave na telefon. Pretpostavljamo i zašto se nisu javile, znale su sigurno zašto ih zovemo.

Inače, na održanom parastosu i osveštavanju grobnog mesta Ruskog Kozačkog generala IPPOLITA IVANOVIC UGLIČININA, bili su prisutni glavni Ataman svesrpskih Kozaka pukovnik Slavoljub Stojanović, i gosti iz Rusije predstavnici lokalne uprave Krasnodovske oblasti.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker