ČEKA SE SATIMA U KOLONI: Totalni kolaps na graničnim prelazima Srbije

Na graničnom prelazu Horgoš 1 i danas su velike gužve, a putnici za izlazak iz naše zemlje u proseku čekaju i više od deset sati.

Foto: Screenshot/AMSS

Kolone vozila u obe trake, kao i zaustavnoj, duge su čak oko sedam kilometara od granice ka autoputu.

Nakon novogodišnjih i božicnih praznika, na graničnim prelazima sa Mađarskom mogu se videti već uobičajene gužve, budući da se veliki broj putnika uputio nazad ka zemljama EU gde žive i rade.

“Dolazim iz Mitrovice, čekam ovde već 10 sati da pređem granicu i vratim se u Nemačku. Haos je. Neverovatno”, rekao je Tanjugu jedan od putnika.

Vozač drugog automobila kaže: “Putujem iz Rume nakon praznika za Švajcarsku i ovde sam već šest, sedam sati, možda i više”.

“Najbolje bi bilo da ne komentarišem. Ovo nije normalno, čekamo osam sati”, rezignirano je rekao još jedan putnik iz dugačke kolone vozila.

Prema rečima iz Auto moto saveza konkretan razlog zbog čega se toliko dugo čeka na izlazu njima nije poznat ali pretpostavljaju da se radi o uobičajenoj kontroli.

Ovu pretpostavku potvrdili su sa graničnog prelaza Batrovci, rekavši da nije u pitanju nikakav poseban razlog zbog čega se stvara gužva već da se radi o standardnoj proceduri za prelazak granice. Kako kažu gužve su i na drugim prelazima, ne samo na ovom a razlog tome je jer se većina naših državljana sada posle praznika vraća kući, odnosno u zemlje Evropske unije.

Ovakva situacija je na svim graničnim prelazima sa našim severnim susedima, dok većih zadržavanja iz pravca Mađarske ka Srbiji, na GP Horgoš 1, nema.

Na prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je pet sati i više, koliko i na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu. Na graničnom prelazu Rastina, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je četiri sata. Na graničnom prelazu Horgoš 2, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je tri sata.

Na graničnom prelazu Bački Vinogradi, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 90 minuta, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 120 minuta, na graničnom prelazu Bajmok, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 150 minuta, na graničnom prelazu Ðala, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Rabe, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je je na graničnom prelazu Mali Zvornik, na ulazu i izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 40 minuta, na graničnom prelazu Badovinci, na ulazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta,

Na graničnom prelazu Bezdan, na izlazu, putnička motorna vozila čekaju dva sata, na graničnom prelazu Bogojevo, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta.

Na graničnom prelazu Sot, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 120 minuta, na graničnom prelazu Ljuba, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila, saopštili su Putevi Srbije.

Prema procenama, višesatna čekanja smanjiće se u toku sutrašnjeg dana.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Mađari veoma sporo rade i namerno stvaraju gužve. Takvi su oduvek bili. Geografski se nalaze u EU, a ponašaju se kao da su još uvek pod Rusima.

  2. Danas na granicnom prelazu Rabe cekao sam od 11:15-15:50 zbog madjarskih carinika. Cetvoro nas je bilo u autu uzeli su pasose i vratili posle 30 min, a tako je bilo i sa ostalima. Jednostavno moze im se pa se izivljavaju…

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker