KRIVIČNE I PREKRŠAJNE PRIJAVE: Epilog tuče na revijalnoj fudbalskoj utakmici u Topolovniku (FOTO)

Tužilaštvo u Velikom gradištu podnelo je dve krivične prijave zbog nanošenja teških telesnih povreda, a policija četri prekršajne zbog remećenja javnog reda i mira.

Ekipa Case-Case

Krivične prijave zbog nanošenja teških telesnih povreda podnešene su protiv Nemanje Čupovića (28) iz Trnova, opština Raška, i Andreje Živanovića (29) iz Beograda, dok su prekršajne prijave zaradili pomenuti dvojac, kao i Nenad Paunović (43) i Jezdimir Perić (57) obojica iz Topolovnika.To je epilog tuče na revijalnoj utakmici veterana održanoj u sklopu turnira u malom fudbalo koji se održavao u Topolovniku, opština Veliko Gradište. Ova tuča dogodila se 10. avgusta oko 23 časova.

Toga dana u tradicionalnoj revijalnoj utakmici sastale su se ekipe Timić i drugari i Case-Case. U prvoj ekipi igrali su igrači koji su ostali da žive i rade u Topolovniku, dok su za drugu ekipu igrali igrači iz sela koji žive i rade u inostranstvu. Jednu lepu tradiciju pokvarila je bezazlena čarka na terenu, koja se izrodila u masovnu svađu i tuču i koja se, srećom završila bez težih posledica, pošto je igrač Timića i drugara, Nenad Paunović u tuči zadobio teške telesne povrede opasne po život, i koji je bio nekoliko dana u komi.

Ekipa Timić i drugari

Sve je počelo posle jednog oštrijeg faula igrača iz ekipe Case-Case nad Jezdimirom Perićem, inače veteranom i legendom topolovačkog fudbala, krajem drugog poluvremena pri rezultatu dva nula za ekupu Case-Case. Zbog tog faula izbila je svađa među igračima, koja se kasnije pretvorila u masovnu tuču u kojoj je učestvovala i publika.

Prema navodima iz krivične prijave, u kojoj smo imali uvid, podnešene od strane policicije Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu najpre su se verbalno sukobili Nenad Paunović i Nemanja Čupović, gde su se međusobno vređali i psovali. U raspravu se umešao, kako piše u prijavi, i Jezdimir Perić, koga je Nemanja, uz psovke, odgurnuo. – Kada je počela rasprava među pomenutim igračima u nju se iz publike umešao Andreja Živanović iz Beograda, koji je Jezdimira Perića pesnicom udario u glavu. Perić je od siline udarca pao na asfalt. Kada je to video Nenad je Nemanju uhvati za dres i pocepao ga i usput ga ošamario. Nakon što je dobio šamar Nemanja se okrenuo i svom silinom pesnicom udario Nenada u glavu – navodi se u prijavi. Od siline udarca Nenad je pao na asfalt i pritom snažno udario glavom u tlo, ostavši bez svesti. Dok je Nenad onesvešćen ležao na teren prišao mu je Andreja i svom snagom ga šutnuo u grudi. Ubrzo je stigla policija i uspostavila red, dok je onesvešćeni Nenad Paunović kolima hitne pomoći prebačen u gradištanski Dom zdravlja, a iz njega u požarevačku Opštu bolnicu. Pošto nisu mogli da ga osveste Nenada su hitno pebacili u beogradski Urgentni centar, gde je nekoliko dana proveo u komi sa povredama opasne po život. Nakon nekoliko dana Nenad se probudio, gde mu je saniran hematon na mozgu i polomljeno rebro. Narednih dana lečenje je nastavio u požarevačku bolnicu, a posle desetak dana otpušten je na kućno lečenje. Nenad je zadobio teške telesne povrde od udarca pesnicom i udarca glavom u asfalt u vidu potresa mozga i krvarenja na mozgu. Jedanaesto rebro mu je polomljeno kada ga je Andreja Živanović šutnuo nogom u grudi dok je onesfešćen ležao na asfaltu terena za mali fudbal u Topolovniku.

Teško povrđeni Nenad Paunović

Nakon saslušanja svih aktera, kao i svedoka policija je podnela adekvatne prijave. Osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv Nemanje Čupovića i Aleksandra Živanovića zbog nanošenja teških telesnih povreda, gde će u dokaznom postupku saslušati osumnjičene, oštećenog i svedoke, dok će se naknadno uraditi veštačenja povreda kod oštećenog Paunovića. Pred sudijom za prekršaje zbog remećenja javnog reda i mira odgovaraće Nemanja Čupović, Aleksandar Živanović, Jezdimir Perić i Nenad Paunović. Za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda zaprećena je kazna od šest meseci do pet godina zatvora, dok za prekršaje sledi novčana kazna i moguća zatvorska, u trajanju do 30 dana.

Jedna lepa tradicija završila se na neslavan način. Do pomenutog incidenta, ranijih godina ove ekipe su nakon odigravanja revijalne utakmice, druženje uz muziku, iće i piće nastavljali u nekoj kafani, dok će ove godine nastavak tradicionalnog druženja kafanu zameniti sudnica.

ZET U KUĆI 

Nemanja Čupović, rodom iz Trnave, opština Raška, je zet u kući oženjen Topolovčankom. Njegov prijatelj Andreja Živanović iz Beograda na utakmicu je došao nakon što je sa Nemanjom bio na jednoj svadbi.

OSNOVNO TUŽILAŠTVO 

Iako se incident desio na sportskom terenu, na kojom je igrana pomenuta utakmica, istragu neće voditi Više tužilaštvo, za koje je nadležno kada se slični incidenti dešavaju na sporstskim terenima, već će istragu voditi Osnovno tužilaštvo u Velikom Gradištu. Razlog tome je što je pomenuta utakmica bila revijalnog karaktera, a ne takmičarska, pa kao takva nije bila ni prijavljena.

M. Veljković 

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker