SAOBRAĆAJCI U AKCIJI: Za nedelju dana u Braničevskom okrugu kažnjeno više od 1.400 vozača

Pripadnici saobraćajne policije u Braničevskom okrugu, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je realizovana od 17. do 23. aprila, sankcionisali su ukupno 1.414 vozača, od čega je 1.091 vozač sankcionisan zbog izvršenog prekršaja nedozvoljene brzine kretanja vozila.

Foto: D.P.

Iz saobraćaja je isključeno devet vozača koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola i jedan vozač koji je automobilom upravljao pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Saobraćajna policija je u Golupcu, droga testom kod vozača (21) utvrdila prisustvo psihoaktivnih supstanci, a pregledom automobila „škoda“ kojim je upravljao, pronašla manju količinu marihuane i dve drobilice. Protiv ovog vozača će, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu, biti podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.

Saobraćajna policija je u okolini Žabara i Žabarima isključila iz saobraćaja muškarce starosti 65 i 40 godina, koji su automobilima „golf“ i „alfa romeo“ upravljali sa 2,02 i 1,52 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija je u Kostolcu, Golupcu i Žagubici isključila iz saobraćaja muškarce starosti 64, 63 i 55 godina, koji su automobilima „ford“, „reno“ i „folksvagen“ upravljali sa 1,81, 1,49 i 1,41 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija je u Petrovcu na Mlavi isključila iz saobraćaja muškarce starosti 21 i 36 godina koji su automobilima „audi“ i „seat“ upravljali sa 1,43 i 1,30 promila alkohola u organizmu.

U Požarevcu je iz saobraćaja isključen muškarac (36) koji je automobilom „opel“ upravljao sa 1,29 promila u organizmu, i muškarca (53) koji je pod vidnim dejstvom alkohola upravljao automobilom „reno megan“ i odbio da se podvrgne alko – testu.

Protiv svih vozača podnete su odgovarajuće prekršajne prijave.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker